Lider Galatasaray, Süper Lig'de yarin Kasimpasa'yi konuk edecekEmrah Oktay- Nef Stadi'nda saat 19.00'da baslayacak müsabakayi hakem Atilla Karaoglan yönetecek - Yeni transfer Nicolo Zaniolo, Kasimpasa müsabakasiyla ilk kez bir resmi maçta forma giyecek - Sakatligini atlatan kaptan Fernando Muslera'nin kaleyi korumasi beklenirken, Dries Mertens ve Fredrik Midtsjö, sakatliklari nedeniyle süre alamayacak

Lider Galatasaray, Süper Lig'de yarin Kasimpasa'yi konuk edecekEmrah Oktay- Nef Stadi'nda saat 19.00'da baslayacak müsabakayi hakem Atilla Karaoglan yönetecek
- Yeni transfer Nicolo Zaniolo, Kasimpasa müsabakasiyla ilk kez bir resmi maçta forma giyecek
- Sakatligini atlatan kaptan Fernando Muslera'nin kaleyi korumasi beklenirken, Dries Mertens ve Fredrik Midtsjö, sakatliklari nedeniyle süre alamayacak

ISTANBUL (AA) - Spor Toto Süper Lig lideri Galatasaray, 25. haftada yarin sahasinda Kasimpasa ile karsilasacak.

Nef Stadi'nda yapilacak maç saat 19.00'da baslayacak. Müsabakayi hakem Atilla Karaoglan yönetecek.

Ligde geride kalan 23 müsabakada 1'i hükmen olmak üzere 18 galibiyet alan sari-kirmizili ekip, ayrica 3 beraberlik ve 2 yenilgi yasadi. Galatasaray, topladigi 57 puanla en yakin rakibi Fenerbahçe'nin 6 puan önünde bulunuyor. Sari-kirmizililar, rakibinin bay geçecegi haftada kazanmasi durumunda maç fazlasiyla puan farkini da 9'a tasiyacak.

Eski Galatasarayli futbolcu Selçuk Inan'in çalistirdigi Kasimpasa'nin ise 23 müsabakada 7 galibiyet, 4 beraberlik ve 12 maglubiyeti bulunuyor. Lacivert-beyazlilar, haftaya 25 puanla 13. sirada girdi.

Iki takim arasinda sezonun ilk yarisinda yapilan maçi 3-2 Galatasaray kazanmisti.


- Zaniolo Süper Lig'de sahne alacak


Galatasaray'in ara transferde kadrosuna kattigi Italyan yildiz Nicolo Zaniolo, Süper Lig'deki ilk maçina çikacak.

Italya'nin Roma takimindan 15 milyon avro bonservis bedeliyle kadroya katilan Zaniolo, sari-kirmizili formayla ilk resmi maçina çikmanin heyecanini yasayacak.

Galatasaray'da Corendon Alanyaspor ve Istanbulspor ile yapilan hazirlik maçlarinda forma giyen ve birer gol atan 23 yasindaki hücum oyuncusu, teknik direktör Okan Buruk'un görev vermesi durumunda Kasimpasa müsabakasiyla ilk resmi sinavini verecek.

Sari-kirmizili ekibin ligden çekilen Atakas Hatayspor'dan kadrosuna kattigi Sam Adekugbe de teknik ekibin uygun görmesi durumunda ilk kez resmi bir maçta forma giyecek. Nijerya asilli Kanadali futbolcu, yerli statüsünde oynatilabilecek.


- Kaptan Muslera'dan iyi haber


Sari-kirmizili ekibin Uruguayli kaptani Fernando Muslera, Kasimpasa'ya karsi kalesini koruyabilecek.

Ligde 23. haftadaki Trabzonspor maçinda sakatlanan Muslera, yaklasik 1 ay takimla antrenman yapamadi. Kahramanmaras merkezli ve 11 ili etkileyen depremler nedeniyle lige verilen arada iyilesen Muslera, son 2 antrenmanda takimla çalisti.

Bugünkü son çalismaya da katilmasi beklenen tecrübeli kaleci, teknik direktör Okan Buruk'un görev vermesi durumunda Kasimpasa karsisinda kaleyi koruyacak.


- Kritik eksik Mertens


Galatasaray'da 2 futbolcu sakatligi nedeniyle Kasimpasa maçinda forma giyemeyecek.

Depremler nedeniyle lige verilen aradaki antrenmanlarda sakatlanan Dries Mertens, yarinki mücadelede sahaya çikamayacak. Sari-kirmizili formayla 20 lig maçina çikip 5 gol atan Belçikali futbolcu, takimi adina en önemli eksik olacak.

Yaklasik 2 hafta önce Corendon Alanyaspor ile yapilan hazirlik maçinda sakatlanan Fredrik Midtsjö de forma giyemeyecek.


- Dört futbolcu ceza sinirinda


Sari-kirmizili ekipte 4 futbolcu sari kart ceza sinirinda yer aliyor.

Savunmada takimin en önemli isimlerinden olan Victor Nelsson ile Kerem Aktürkoglu, Baris Alper Yilmaz ve Berkan Kutlu, yarin da kart görmeleri halinde cezali duruma düsecek.


- Son 16 resmi maçi kazandi


Galatasaray, biri hükmen olmak üzere son 16 resmi maçini kazandi.

Teknik direktör Okan Buruk yönetiminde bilegi bükülemeyen sari-kirmizili ekip, 23 Ekim 2022'de 2-2 sona eren Corendon Alanyaspor maçindan sonra çiktigi tüm maçlari kazandi.

Ligde üst üste 13 maçini kazanan Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupasi'nda da çiktigi 3 mücadeleden galibiyetle ayrildi.

Galatasaray, ligdeki son galibiyetini depremler nedeniyle ligden çekilen Gaziantep FK'ye karsi hükmen 3-0'lik skorla almisti.


- Icardi son 8 maçinda 8 gol atti


Galatasarayli taraftarlarin gözü, Kasimpasa maçinda da Arjantinli yildiz futbolcu Mauro Icardi'de olacak.

Yildiz futbolcu, Süper Lig'de forma giydigi son 8 karsilasmada 8 kez aglari havalandirarak takiminin gol yollarindaki en önemli kozu oldu.

Süper Lig'de 10'u ilk 11'de olmak üzere 12 müsabakada forma giyen Icardi'nin toplamda ise 9 golü bulunuyor.

Yildiz golcü, Süper Lig'de kaydettigi 9 golün 5'ini sampiyonluk yasayan rakiplerinin kalesine atti.


- Gol yollari etkili, savunma geçit vermiyor


Galatasaray, Süper Lig'de en çok gol atan 2. takim olurken, kalesini en iyi savunan ekip olarak dikkati çekiyor.

Ligde 24 karsilasmada 3'ü hükmenden olmak üzere 50 kez gol sevinci yasayan sari-kirmizili ekip, bu alanda zirvede olan Fenerbahçe'nin 8 gol gerisinde 2. sirada yer aldi.

Söz konusu müsabakalarda 17 gol yiyen Galatasaray, ligdeki 19 takim arasinda kalesinde en az gol gören takim oldu.