Istanbul Havalimani üst üste 3. kez "Yilin Havalimani" ödülünü aldiKenan Irtak- IGA Havalimani Isletmesi Icra Kurulu Baskani ve Genel Müdürü Kadri Samsunlu: - "Üç yil üst üste Avrupa’nin en yogun küresel aktarma merkezi olmaya devam ederken havalimanimiz geçen yil 64,5 milyon yolcuya hizmet vererek Avrupa'nin operasyonel olarak en dirençli havalimanlarindan biri de oldu"

Istanbul Havalimani üst üste 3. kez "Yilin Havalimani" ödülünü aldiKenan Irtak- IGA Havalimani Isletmesi Icra Kurulu Baskani ve Genel Müdürü Kadri Samsunlu:
- "Üç yil üst üste Avrupa’nin en yogun küresel aktarma merkezi olmaya devam ederken havalimanimiz geçen yil 64,5 milyon yolcuya hizmet vererek Avrupa'nin operasyonel olarak en dirençli havalimanlarindan biri de oldu"

ISTANBUL (AA) - Istanbul Havalimani, dünya havacilik sektörünün önde gelen yayinlari arasinda gösterilen "Air Transport Awards" ödüllerinde, 2021 ve 2022'nin ardindan bu yil da "Yilin Havalimani" seçildi.

Istanbul Havalimani Isletmecisi IGA'dan yapilan açiklamaya göre, havacilik otoritelerinden görüs alinarak gerçeklestirilen oylamaya 4 binden fazla okuyucu ve havacilik sektörünün önde gelen yöneticileri katildi. Havacilik sektörünün 14 farkli kategorisini degerlendiren "Air Transport Awards" yarismasini geçen yillarda kazananlar arasinda Singapur Changi, Dubai, Lizbon ve Doha havalimanlari yer aldi.

IGA Istanbul Havalimani ise ödül tarihinde üst üste üçüncü kez "en iyi havalimani" ödülüne ulasan ilk havalimani oldu.

Sektör liderlerinin katilimiyla Kanada'nin Montreal kentinde yapilan törene, IGA Havalimani Isletmesi Icra Kurulu Baskani ve Genel Müdürü Kadri Samsunlu, Kahramanmaras merkezli 6 Subat'ta meydana gelen depremler nedeniyle katilamadi.

Tören için Istanbul'dan aktarmali Montreal'a giden Air Transport News (ATN) Genel Direktörü ve Üst Yöneticisi (CEO) Dr. Kostas Iatrou, Samsunlu'ya ödülü Istanbul Havalimani'nda takdim etti.

- "Mottomuz dünyanin en iyi yolcu dostu havalimani olmak"

Samsunlu, burada yaptigi konusmada, IGA Istanbul Havalimani olarak havacilik sektöründe karsilastiklari tüm zorluklara ragmen çok basarili bir yil geçirdiklerini söyledi.

Ayni ödülü üç kez üst üste almaktan duydugu memnuniyeti dile getiren Samsunlu, söyle devam etti:

"Üç yil üst üste Avrupa’nin en yogun küresel aktarma merkezi olmaya devam ederken havalimanimiz geçen yil 64,5 milyon yolcuya hizmet vererek Avrupa'nin operasyonel olarak en dirençli havalimanlarindan biri de oldu. Türkiye'de yasanan yürek burkan deprem felaketi nedeniyle ödül törenine bizzat katilamadik ama Air Transport Awards tarafindan 'Yilin Havalimani' ödülünü almak, ülkemizin ve IGA Istanbul Havalimani'nin deprem gibi büyük bir felaketin ardindan da ne kadar dirençli oldugunu gösteriyor."

Samsunlu, bu kötü günlerde böyle güzel bir ödül almanin ruh dünyalarini degistirdigini ve kendilerine islerini daha iyi yapma cesareti verdigini belirterek, "Bu kötü günleri, millet olarak dayanisma içerisinde, diger ülke ve kitalardaki dostlarimizla hizli bir sekilde asacagiz. Bizim mottomuz, dünyanin en iyi yolcu dostu havalimani olmak ve benzersiz hizmetleri paydaslarimizla saglamaktir. En iyi hizmetleri sunmaya devam edecegiz. Taahhüdümüz ise havalimanimizin çalisanlarina, paydaslarina ve yolcularina ne kadar iyi hizmet verdiginin bir yansimasi olarak operasyonel mükemmelligimizi sürdürmek." ifadelerini kullandi.

Kadri Samsunlu, ödülü binlerce mesai arkadasi ve havalimanindaki diger paydaslari adina aldigini kaydetti.

ATN Genel Direktörü ve CEO'su Iatrou ise geçen ay yasanan deprem felaketi nedeniyle üzüntülerini dile getirerek, afette vefat edenlerin yakinlarina bassagligi diledi.

Istanbul Havalimani'nin üç kez ayni ödüle layik görüldügünü hatirlatan Iatrou, "Burada olmak ve bu ödülü, Kadri Samsunlu'ya vermek bizim için bir onur." dedi.

- Her yil oylama yapiliyor

"Air Transport Awards" ödülleri, Hermes-Air Transport Organizasyonu ve ATN ortakliginda düzenleniyor. Uluslararasi Havalimanlari Konseyi (ACI), Uluslararasi Sivil Havacilik Örgütü (ICAO), Uluslararasi Hava Tasimaciligi Birligi (IATA) gibi sektörün önde gelen kuruluslari da ödülün seçici kurulunda görev yapiyor.

Ödüller için dünyada havalimanlari konusunda uzman olan, seyahat konusunda görüslerine basvurulan, yolculuk ve konaklama gibi konularda görüs bildirenler tarafindan her yil oylama gerçeklestiriliyor. Bu sayede sektörün gelisimine katki saglayan kisi, kurum ve sirketler ödüllendiriliyor.