Goodyear ve Evolog'dan is birligiYunus Türk- Goodyear Ticari Lastikler Satis Direktörü Temel Doganay:- "Evolog ile imzaladigimiz anlasma sayesinde Evolog'a yilda yaklasik 8,12 milyon TL'lik bir tasarruf saglayacagiz"

Goodyear ve Evolog'dan is birligiYunus Türk- Goodyear Ticari Lastikler Satis Direktörü Temel Doganay:- "Evolog ile imzaladigimiz anlasma sayesinde Evolog'a yilda yaklasik 8,12 milyon TL'lik bir tasarruf saglayacagiz"

ISTANBUL (AA) - Uluslararasi kara yolu tasimaciligi sirketlerinden Evolog, Goodyear ile is birligine gitti.

Goodyear açiklamasina göre, yillik anlasma kapsaminda, Goodyear'in Checkpoint sistemi ve ürünlerini kullanacak olan Evolog'un, yillik bazda akaryakitta 3,15 milyon TL, yol yardimi ve arizalarda 1 milyon TL, kilometre basi lastik maliyetinde 3,35 milyon TL ve lastik bakim maliyetinde 616 bin TL olmak üzere toplam 8,12 milyon TL tasarruf saglamasi öngörülüyor.

Goodyear'in Checkpoint çözüm sistemi, maliyetlerini düsürmek ve lastik bakim operasyonlarini iyilestirmek isteyen filolara büyük avantajlar sagliyor. Bu ekipman, lastiklerin hava basinci ve dis derinliklerini araçlarin durmasina gerek olmadan ve manuel herhangi bir ölçüm yapilmadan sensörler yardimiyla ölçen garaj içi bir yüksek teknoloji çözümü olarak öne çikiyor.

Sistem sayesinde dingil basina düsen yük ve iki aksin ayri ayri agirlik sonuçlari tespit edilebiliyor. Böylece araçlarda yük dagilimindaki dengesizlik sebebiyle olusan düzensiz asinmalar ve buna bagli olusabilecek olumsuzluklar minimize ediliyor.

Açiklamada görüslerine yer verilen Goodyear Ticari Lastikler Satis Direktörü Temel Doganay, Goodyear olarak, bugüne dek yaptiklari saha incelemelerinde filolarda karsilastiklari sorunlarin basinda düsük hava basinçli lastik sorunu oldugunu belirterek, sunlari kaydetti:

"Düsük hava basinçli lastik kullanimi akaryakit tüketimini yüzde 4'e kadar artirip lastigin kilometre ömrünü de yüzde 15'e kadar düsürebiliyor. Checkpoint çözümümüzle büyük filolarimizin bu maliyetlerini düsürüp ve lastik bakim süreçlerini iyilestirebiliyoruz. Evolog ile imzaladigimiz anlasma sayesinde Evolog'a yilda yaklasik 8,12 milyon TL'lik bir tasarruf saglayacagiz. Goodyear'in yüksek teknolojisi ve yetkin ekipleri sayesinde hayata geçecek bu çalismanin sektöründe öncü, yenilikçi diger sirketlere de ilham olacagini düsünüyoruz."

Evolog Genel Müdür Yardimcisi Birol Çaliskan da sektördeki iddialarini alanlarindaki yeniliklerle taçlandirdiklarini aktararak, "Goodyear gibi önemli bir marka ile hayata geçirdigimiz bu is birligi sayesinde çok büyük bir tasarrufa imza atarken ayni zamanda yeniye, yeniliklere, inovasyona verdigimiz önemi vurgulamis olduk. Bu projede emegi geçen tüm Goodyear ekibine çok tesekkür ederiz." ifadelerini kullandi.