Yogurt kovasi ve dil çubuklari kullanarak ördükleri atki ve bereleri depremzede ögrencilere göndereceklerMesut Karaduman- Tekirdag'da bir ilkokulun ögrencileri depremzedeler için yogurt kovasi ve dil çubuklari kullanarak atki ve bere örüyor - Ögrenci Miraç Ayvaz: - "Kisin isinsinlar diye onlar için atki ördük. Onlara atki, bere gönderecegimiz için mutlu oluyorum. Bunu karsilik beklemeden, kendilerini yalniz hissetmesinler diye yapiyoruz"

Yogurt kovasi ve dil çubuklari kullanarak ördükleri atki ve bereleri depremzede ögrencilere göndereceklerMesut Karaduman- Tekirdag'da bir ilkokulun ögrencileri depremzedeler için yogurt kovasi ve dil çubuklari kullanarak atki ve bere örüyor
- Ögrenci Miraç Ayvaz:
- "Kisin isinsinlar diye onlar için atki ördük. Onlara atki, bere gönderecegimiz için mutlu oluyorum. Bunu karsilik beklemeden, kendilerini yalniz hissetmesinler diye yapiyoruz"

TEKIRDAG (AA) - Tekirdag'da bir ilkokulun ögrencileri, yogurt kovalarina yapistirilan agiz muayene çubuklarina (dil çubuklari) ilmek atarak ördükleri bere ve atkilari, "asrin felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaras merkezli depremlerden etkilenen akranlarina gönderecek.

Pinarça Ilkokulu idarecileri, 6 Subat'ta meydana gelen Kahramanmaras merkezli 11 ili etkileyen depremlerin ardindan bölgedeki insanlara yardimci olmak için "Yalniz Degilsiniz" temasiyla çalisma baslatti.

Sinif ögretmeni Nurcan Kosar Akgül, ögrencilerine, yogurt kovalarinin etrafina araliklarla dikine yapistirilan, doktorlarin agiz muayenesinde kullandigi tahta çubuklardan olusan basit örgü aparatiyla tig kullanmadan, ilmek atarak örgü örmeyi ögretti.

Bos zamanlarinda ve evlerinde örgülerine devam eden ögrencilere aileleri de katildi.

Ögrenciler, depremzedelere gönderilecek atki ve berelerin yanina akranlarina destek olduklarini ve duygularini ifade ettikleri notlar yerlestirdi.

Sinif ögretmeni Nurcan Kosar Akgül, AA muhabirine, depremzedeler için ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini söyledi.

Ögrencilerinin de depremzedeler için iyilik yapmaya gayret gösterdiklerini belirten Akgül, "Ara tatilden sonra çocuklarla kavusunca depremzedeler için neler yapabiliriz diye konustuk. Çünkü bizler gibi çocuklar da depremden etkilenmisti. Depremzedelerin hayatina dokunabilecegimiz, onlara yalniz olmadiklarini hissettirecek bir sey yapmaya karar verdik. Ilk olarak sinifimizin ortak kumbarasini depremzedelere bagisladik." dedi.

Akgül, ögrencilerin de içinde olacagi bir çalisma yapmayi düsündüklerini dile getirerek "Atki ve bere örmeye karar verdik. Bunun için velilerden de destek aldik. Çocuklarla atik kutulari degerlendirdik. Kutulari örgü için dizayn ettik ve atki, bere örmeye basladik. Ilk basta ögrenciler zorlansa da bunun güzel bir amaca ulasacagi için keyifle yapmaya basladilar. Ilk olarak sinifimizda basladik ama bunu bütün okula yayarak devam edecegiz. Oradaki çocuklar yalniz degiller. Bizler onlarin acilarini paylasiyoruz." diye konustu.

Ögrencilerden Miraç Ayvaz da ördügü atki ve berelerin depremzede çocuklari isitacagi için çok mutlu oldugunu dile getirdi.

Ayvaz, akranlari için elinden geleni yapmaya çalistigini aktararak "Depremler hepimizi derinden etkiledi. Bizim de çorbada tuzumuz bulunsun diye bir seyler yapmaya basladik. Top almak için biriktirdigimiz parayi bagisladik. Bununla yetinmeyip kisin isinsinlar diye onlar için atki ördük. Onlara atki, bere gönderecegimiz için mutlu oluyorum. Bunu karsilik beklemeden, kendilerini yalniz hissetmesinler diye yapiyoruz." ifadesini kullandi.

Ögrencilerden Hilal Ayvaz ise depremin kendilerinin baslarina da gelebilecegini vurgulayarak "Depremzedeler için atki, bere örmek bizleri mutlu ediyor. Atki ve berelerin yanina notlar da yazip koyduk. Atkilarin ulasacagi kisilerin de bizlere mektup yazip duygularini ifade etmelerini isterim." dedi.