UBS, Credit Suisse'le entegrasyonun birkaç yil sürmesini bekliyorAta Ufuk Seker

UBS, Credit Suisse'le entegrasyonun birkaç yil sürmesini bekliyorAta Ufuk Seker

???????BRÜKSEL (AA) - UBS Group Yönetim Kurulu Baskani Colm Kelleher, UBS'in Credit Suisse ile birlesmesinin kolay olmadigina isaret ederek, kurumlarin entegrasyonunun 3-4 yil sürebilecegini söyledi.

Kelleher, Isviçre'nin en büyük bankasi UBS'in yillik genel kurulunda, Credit Suisse'in satin alinmasi konusunda açiklamalarda bulundu.

UBS'in Credit Suisse'i satin almasinin planlarin uygulanmasi ile ilgili önemli riskler içerdigini belirten Kelleher, anlasmanin kolay olmadigini vurguladi.

Kelleher, UBS Credit Suisse entegrasyonunun basarili olacagini ifade ederek, "Credit Suisse'in UBS'e entegrasyonunun 3-4 yil sürmesini bekliyorum." dedi.

UBS'in satin alma sirasinda hisse geri alim programini askiya almaya karar verdigini belirten Kelleher, mümkün olan en kisa sürede buna yeniden baslanacagini bildirdi.

Kelleher, UBS'in, özel hizmetler ve varlik yönetimini büyütmeye odaklanmayi planladigina isaret ederek, yatirim bankaciligina tahsis edilen sermaye miktarinin önemli ölçüde azalacagini ifade etti.

Credit Suisse'in Isviçre ekonomisinin kalkinmasinda hayati rol oynadigini vurgulayan Kelleher, "Credit Suisse artik bagimsiz bir sirket olmayacak." dedi.

Öte yandan, genel kurulda UBS hissedarlari, Kelleher'i yeniden yönetim kurulu baskani olarak seçti.

Geçen haftalarda ABD'de baslayan bankacilik krizinin ardindan Avrupa'da da Credit Suisse panigi yasanmisti.

ABD'de Silikon Vadisi Bankasi (SVB) ve Signature Bank'in iflasi, Avrupa'da da Isviçre merkezli Credit Suisse bankasinin en büyük ortagi Suudi Ulusal Bankasi'nin sermaye artirimi yapmayacagini duyurmasi piyasalardaki belirsizlikleri artirmisti.

Isviçre bankasi Credit Suisse'teki güven krizi, küresel finans piyasalarinda sok dalgalari yaratirken, UBS, devlet ve merkez bankasi destegiyle 19 Mart'ta Credit Suisse'i 3 milyar franga satin alacagini duyurmustu.