Karsan e-ATAK, Avrupa pazarinin ikinci kez lideri olduElif Ferhan Yesilyurt- Karsan CEO'su Okan Bas: - "Avrupa’da iki yil üst üste elde ettigimiz e-ATAK segment liderligimiz ile birlikte, Karsan markamiza olan ilginin her geçen gün artiyor olmasindan büyük memnuniyet duyuyoruz"

Karsan e-ATAK, Avrupa pazarinin ikinci kez lideri olduElif Ferhan Yesilyurt- Karsan CEO'su Okan Bas:
- "Avrupa’da iki yil üst üste elde ettigimiz e-ATAK segment liderligimiz ile birlikte, Karsan markamiza olan ilginin her geçen gün artiyor olmasindan büyük memnuniyet duyuyoruz"

ISTANBUL (AA) - Karsan e-ATAK, Wim Chatrou-CME Solutions 2022 yili raporuna göre, elektrikli midibüs segmentinde yüzde 40’lik pazar payi ile yili tamamlayarak, ikinci kez üst üste Avrupa’da segment lideri oldu.

Karsan'dan yapilan açiklamaya göre, toplu tasima sektöründe dünya markasi olma yolunda hizla ilerleyen Karsan, gelistirdigi ileri seviye teknolojili ürünlerle Avrupa’nin tercihi olmaya devam ediyor.

Sektörün iddiali minibüs, midibüs ve otobüslerini üreten Karsan, Avrupa’nin toplu tasimada elektrikli dönüsümünde öncü rol oynuyor. Markanin önemli modellerinden e-ATAK, Avrupa’daki basarili satis grafigiyle adindan söz ettirmeyi sürdürüyor. Bu kapsamda e-ATAK, 2021 yilinda Avrupa’da elektrikli midibüs segmentinde elde ettigi pazar liderligini, 2022 yilinda da tekrarlamayi basardi.

Karsan e-ATAK, Wim Chatrou-CME Solutions raporuna göre, 2022 yilini 113 adet trafik tescili tamamlayarak Avrupa’da sinifinin en çok satilan araci oldu. Böylece, 2021’de yüzde 30 pay ile elektrikli midibüs pazarinin lideri olan e-ATAK, 2022 yilinda da pazar payini yüzde 40’a yükselterek ikinci kez üst üste Avrupa’da segment lideri oldu.

- " Fransa’dan Romanya’ya, Italya’dan Ispanya’ya, Portekiz’den Yunanistan’a kadar birçok Avrupa pazarina satiyoruz"

Açiklamada görüslerine yer verilen Karsan Üst Yöneticisi (CEO) Okan Bas, yüzde 100 elektrikli e-ATAK modelinin Avrupa’daki birçok ülkede en çok tercih edilen elektrikli midibüslerden oldugunu belirterek, “Elektrikli e-ATAK modelimizi Fransa’dan Romanya’ya, Italya’dan Ispanya’ya, Portekiz’den Yunanistan’a kadar birçok Avrupa pazarina satiyoruz. Markamiz için önemli pazarlardan olan Lüksemburg da ülkenin en büyük elektrikli otobüs filosu e-ATAK’lardan olusuyor. Sehirdeki toplu tasima kullanimina yüksek öncelik veren Lüksemburg, e-ATAK modelimizi sehirlerarasi tasimada da kullanmasiyla dikkati çekiyor.” ifadelerini kullandi.

Elektrikli e-ATAK modelinin 2019 yilinda tanitildigini animsatan Bas, sunlari kaydetti:

“Araç, pazara sunuldugu ilk yilindan itibaren önemli satis basarilarina ulasti. Avrupa’da iki yil üst üste elde ettigimiz e-ATAK segment liderligimiz ile birlikte, Karsan markamiza olan ilginin her geçen gün artiyor olmasindan büyük memnuniyet duyuyoruz. Elektrikli modeliyle üst üste iki yildir pazar lideri olan e-ATAK modelimizin otonom versiyonu da bulunuyor. Amerika ve Avrupa'nin gerçek yol kosullarina hazir ilk seviye 4 otonom elektrikli otobüsü 'Karsan Otonom e-ATAK', Norveç’in Stavanger sehrinde toplu tasima hizmeti verirken, ABD'nin önde gelen üniversitelerinden Michigan State University'de de (MSU) ögrenci ve ögretim görevlilerini tasiyor. Otonom e-ATAK hem Avrupa’da hem de Amerika’da siradan bir rotada yolcu tasiyan ilk otonom araç olmasi anlaminda da önemli basariya imza atti.”

Bu arada, Gücünü kendini kanitlamis 220 kWh kapasiteli BMW bataryalarindan alan Karsan e-ATAK’in 300 kilometrelik menzili sinifinin lideri. 8,3 metrelik boyu, 230 kW güce sahip elektrikli motoru ile e-ATAK alternatif akimli sarj üniteleriyle 5 saatte, hizli sarj üniteleriyle de 3 saatte sarj olabiliyor.