Türkiye Bilisim Vakfi koordinasyonunda üniversite ögrencilerine rotasyonlu staj imkaniMehmet Kadir Kilinç- Türkiye Bilisim Vakfi Baskani Faruk Eczacibasi: - "Bu olanagi taniyan projeye katilanlarin kariyer yolculugunda daha bilinçli ilerleyecegini düsünüyorum" - Akbank Insan ve Kültür Genel Müdür Yardimcisi Pinar Anapa: - "Ezber Bozan Deneyim ile hizla degisen dünya dinamikleri ve ihtiyaçlari karsisinda gençlerin adaptasyon yetkinliklerini gelistirmelerinde rol almayi hedefliyoruz"

Türkiye Bilisim Vakfi koordinasyonunda üniversite ögrencilerine rotasyonlu staj imkaniMehmet Kadir Kilinç- Türkiye Bilisim Vakfi Baskani Faruk Eczacibasi:
- "Bu olanagi taniyan projeye katilanlarin kariyer yolculugunda daha bilinçli ilerleyecegini düsünüyorum"
- Akbank Insan ve Kültür Genel Müdür Yardimcisi Pinar Anapa:
- "Ezber Bozan Deneyim ile hizla degisen dünya dinamikleri ve ihtiyaçlari karsisinda gençlerin adaptasyon yetkinliklerini gelistirmelerinde rol almayi hedefliyoruz"

ISTANBUL (AA) - Türkiye Bilisim Vakfi platformu baslangiç noktasi koordinasyonuyla Akbank, Eczacibasi Toplulugu ve Fazla, 27 üniversite ögrencisine veri bilimi, dijital pazarlama/e-ticaret ve yazilim alanlarinda rotasyonlu staj firsati sunuyor.

Türkiye Bilisim Vakfi'ndan yapilan açiklamaya göre, farkli aglarda bulunan gençleri ve sirketleri bir araya getiren ve sürdürülebilir bir gezegen için teknoloji kullanimini tesvik eden Türkiye Bilisim Vakfi platformu Baslangiç Noktasi, yeni bir projeyi hayata geçirerek, Akbank, Eczacibasi Toplulugu ve Fazla is birligi ile "Ezber Bozan Deneyim" adi verilen rotasyonlu staj programini baslatiyor.

Programda, üniversite ögrencilerinin mezuniyet öncesi kariyer yolculuklarina ilk adimi atarak, staj deneyimi kazanmalari hedefleniyor.

3 büyük sirketi bir araya getiren proje, basvuranlar arasindan seçilecek 27 üçüncü sinif üniversite ögrencisini agirlayacak. Gençlerin; veri bilimi, dijital pazarlama/e-ticaret ve yazilim alanlarindan birini seçmesi bekleniyor. Projeye dahil olan katilimcilar, kendi tercihleri ile uzaktan veya fiziksel olarak deneyim yolculuguna çikarak farkli egitimlerde edindikleri bilgileri 3 farkli firmada pratige dönüstürme sansi yakaliyor. Bu fark yaratan programla üniversiteli gençler, mezuniyet öncesi kariyerlerine Baslangiç Noktasi esliginde güçlü bir adim atiyor.

Her firmada 3 ay staj yaparak toplam 9 ay sürecek program için basvuru süreci 11 Nisan'a kadar sürecek. Ise alim odakli projenin adaylarini, yetkinliklerini ölçmelerine katki saglayacak test ve envanterlerin yani sira egitimler ve jüri mülakatlarindan olusan bir süreç bekliyor.

Basvurular sosyal girisim olan Microfon platformu üzerinden alinacak. Program sürecinden önce sunulacak olan egitimlere ise Enocta platformu, uzman kisiler tarafindan verilen çevrimiçi video egitim içerikleri ile destek olacak.

Açiklamada görüslerine yer verilen Türkiye Bilisim Vakfi Baskani Faruk Eczacibasi, Gençlerin kendi yetkinlik nisini bulmasi farkli sektörleri deneyimlemesinden geçtigini, bu olanagi taniyan projeye katilanlarin kariyer yolculugunda daha bilinçli ilerleyecegini düsündügünü aktardi.

- "Türkiye’nin gelecegine hizmet eden bir girisim olacagina yürekten inaniyorum"

Akbank Insan ve Kültür Genel Müdür Yardimcisi Pinar Anapa, Akbank olarak, gençlerin kariyer yolculuklarindaki ilk adimlari desteklemenin önemine inandiklarini belirterek, "Ezber Bozan Deneyim ile hizla degisen dünya dinamikleri ve ihtiyaçlari karsisinda gençlerin adaptasyon yetkinliklerini gelistirmelerinde rol almayi hedefliyoruz. 9 aylik süre boyunca alaninda lider 3 sirkette, farkli sektörleri deneyimleyecek olan gençler; bu sektörlere özgü dinamikler, pratikler ve perspektiflerle zenginlesecekleri bir deneyim yasayacaklar. Ezber Bozan Deneyim’in uzun soluklu ve Türkiye’nin gelecegine hizmet eden bir girisim olacagina yürekten inaniyorum." ifadelerini kullandi.

Fazla Kurucu Ortagi ve Üst Yöneticisi (CEO) Olcay Silahli ise dünya adina etki odakli sürdürülebilir is modelleri kurma ve gençlere örnek olma misyonu ile çiktigimiz yolculukta, dünya için gençlerle bir araya geldiklerini aktararak, sunlari kaydetti:

"Ezber Bozan Deneyim Projesi ile çevresel, sosyal ve ekonomik perspektiflerden sürdürülebilir ve adil sistemler kurmak adina veri bilimi, dijital pazarlama ve yazilim alanlarina dair uzmanligimizi gençlerle paylasacagiz; sosyal etki ekosistemine ve girisimcilik dünyasina adim atan gençlere yol arkadasligi ve rehberlik edecegiz. Fikirleri gerçege dönüstürmek konusunda tutku sahibi olan, konfor alani tanimayan ve mevcut düzene meydan okumaktan keyif alan tüm gençleri aramizda görmek için sabirsizlaniyoruz."