Deprem bölgesinde spor okulu açilacakCan Öcal-P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Yönetim Kurulu Baskani Tankut Turnaoglu:"Hedefimiz, spor kültürünü yayginlastirmak ve Türkiye’de daha fazla çocugun düzenli spor yapmasini saglamak"-

Deprem bölgesinde spor okulu açilacakCan Öcal-P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Yönetim Kurulu Baskani Tankut Turnaoglu:"Hedefimiz, spor kültürünü yayginlastirmak ve Türkiye’de daha fazla çocugun düzenli spor yapmasini saglamak"-

ISTANBUL (AA) - Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) ile P&G firmasi is birligiyle deprem bölgesinde spor okulu açilacak.

"Depremzedeler için Umutla Paris 2024’e" temali basin toplantisina Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Genel Sekreteri Nese Gündogan, P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Yönetim Kurulu Baskani Tankut Turnaoglu, Fransa'nin Istanbul Baskonsolosu Olivier Gauvin katildi.

Paris Olimpiyatlari'nda yer alacak spor dallarina dikkati çeken Baskonsolos Gauvin, yaptigi konusmada, olimpiyatlarda ilk kez break dans yarismasi düzenlenecegini hatirlatti.

Afet bölgesine spor okulu açacaklarini ifade eden Tankut Turnaoglu da konusmasinda, TMOK ile yaptiklari is birligine dikkati çekerek, "Gaziantep’te açacagimiz spor okulu sayesinde afet bölgesinde çocuklara bedensel, zihinsel ve ruhsal açidan daha saglikli bir hayat için firsat esitligi sunmus olacagiz. Önümüzdeki dönemde baslatacagimiz kampanya ile tüketicilerimizin de bu programa destek olmasini saglayacagiz." diye konustu.

TMOK Genel Sekreteri Nese Gündogan ise gerçeklestirdikleri faaliyetleri Türk sporunun paydaslari ile yapici bir is birligi içinde yürütmek istediklerini belirterek, "Olimpiyat Oyunlari yolunda milli sporcularimiza ve annelerine destek oldugumuz "Olimpik Anneler" projemiz, 2024’te 10. yilina girecek. Paris 2024 Olimpiyat Oyunlari yolunda da anneleri ile destekledigimiz 36 sporcumuzun yaninda olmaktan mutluluk duyuyor, organizasyonda ülkemize gurur dolu anlar yasatacaklarina gönülden inaniyoruz." ifadelerini kullandi.

- "Bireysel sporlar daha zor"

Toplantinin ardindan milli boksör Buse Naz Çakiroglu ve annesi Duygu Çakiroglu ile milli güresçi Kerem Kamal ve annesi Sükran Kamal’in konusmaci olarak yer aldigi panel gerçeklestirildi.

Buse Naz Çakiroglu, ailesinin artik boks yapmasina alistigini ifade ederek, "Anneannem, sürekli maçlarimi izliyordu. Avrupa sampiyonu olmustum. Beni izlemeyi çok sevdigini söyleyerek maçin daha da uzun sürmesini istemisti." dedi.

Kerem Kamal, panelde Olimpiyat Oyunlari'nin önemini vurgulayarak, "Bütün sene sadece bir maç için çalisiyorsunuz. Maça çiktiginizda da sonuna kadar kusursuz olmaniz gerekiyor. Her sporun zorlugu var ama bireysel sporlar daha zor. Çünkü müsabakada tek basinasiniz." seklinde sözlerini tamamladi.