Samsunspor, Altinordu maçini kazanarak Süper Lig yolunda kayip yasamak istemiyorIlyas Gün

Samsunspor, Altinordu maçini kazanarak Süper Lig yolunda kayip yasamak istemiyorIlyas Gün

SAMSUN (AA) - Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Yilport Samsunspor'un teknik direktörü Hüseyin Eroglu, önlerindeki 3 maçlik serinin ilki olan Altinordu karsilasmasindan galibiyetle ayrilmalari halinde hedefleri olan Süper Lig'e biraz daha yaklasacaklarini söyledi.

Eroglu, Nuri Asan Tesisleri'nde düzenledigi basin toplantisinda, 24 Mart Cuma günü sahalarinda Altinordu ile yapacaklari maçi degerlendirdi.

Ligde 17 maçtir yenilmediklerine isaret eden Eroglu, "Zirveye kadar geldik ama önemli olan burada kalmak, sezon sonunda da sampiyon olmak." ifadesini kullandi.

Mart ayi içinde zor ve yogun fikstürleri bulunduguna dikkati çeken Eroglu, "Bu maçlardan 4'ü geride kaldi, 3 karsilasmamiz var. Sonuncusu 1 Nisan'da olmak üzere cuma, sali ve cumartesi günleri 3 maçi 8 gün içinde oynayacagiz. En önemli maçimiz ise cuma günü oynayacagimiz Altinordu karsilasmasi. Üç puan alirsak, biraz daha hedefe yaklasmamizi saglayacak. Bundan dolayi bu maç da bizim için degerli ve önemlidir." diye konustu.

Eroglu, hiçbir maçin kolay olmayacagini vurgulayarak, sunlari kaydetti:

"Sahada direnen, kendine göre bize karsi pozisyon alan bir takim olacak. Tabii nasil biz onlari analiz ediyorsak, her takim da bizi analiz ediyor. Onlar da bize karsi önlemler aliyor, bunun için her maçin hikayesi farkli olabiliyor. Önemli olan sahadan 3 puanla ayrilmak. Taraftarimizin da destegiyle buna ulasacagimizi düsünüyorum. Amacimiz 17 maçlik seriyi devam ettirmek ama onlar da geçen hafta kazandi. Onlarin da moral motivasyonlari yükseldi. Her takim artik son haftalarda puan için savas veriyor, bunun bilincindeyiz. Sezon sonunda sampiyon olmak istiyorsak, bu maçtan 3 puanla ayrilmak zorundayiz."