Iflas eden Silikon Vadisi Bankasi için teklif verme süresi uzatildiSevgi Ceren Gökkoyun

Iflas eden Silikon Vadisi Bankasi için teklif verme süresi uzatildiSevgi Ceren Gökkoyun

NEW YORK (AA) - ABD Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC), en uygun sonuca ulasilmasi amaciyla iflas eden Silikon Vadisi Bankasi (SVB) için ihale sürecini uzattigini bildirdi.

FDIC'den yapilan açiklamada, SVB ihalesine birden fazla tarafin ilgi gösterdigi belirtilerek, teklifleri en üst düzeye çikarmak ve tüm seçenekleri degerlendirmek için daha fazla süreye ihtiyaç olduguna isaret edildi.

Açiklamada, ihale sürecini basitlestirmek ve potansiyel teklif sahibi havuzunu genisletmek amaciyla taraflarin SVB ile yan kurulusu Silicon Valley Private Bank için ayri teklifler vermesine izin verilecegi kaydedildi.

Silicon Valley Private Bank için çarsamba günü New York saati ile 20.00'ye kadar teklif alinacagi aktarilan açiklamada, SVB için de cuma günü saat 20.00'ye kadar teklif yapilabilecegi belirtildi.

ABD'nin en büyük 16'nci bankasi olan SVB'ye 10 Mart'ta kayyum atanmis, bankanin iflasi, 2008 küresel finansal krizinden bu yana en büyük banka iflaslarindan biri olmustu.

SVB'nin ardindan iflas eden New York merkezli Signature Bank'in da New York Community Bankasi'nin yan kurulusu tarafindan satin alinmasina iliskin anlasma yapildigi bildirilmisti.