Türk karma dövüs sanatlari sporcusu Halil Amir'in gözü kemerde:Yunus Kaymaz- "Maurice Abevi'yi yenerim, sonraki maçta kemeri alirim diye düsünüyorum" - "Klasmanin ilk sirasinda Ok Rae Yoon var, onu istiyordum. Bir sakatligi varmis, sürekli ertelendi. Benden kaçabilirler ama sonunda karsilasacagiz"

Türk karma dövüs sanatlari sporcusu Halil Amir'in gözü kemerde:Yunus Kaymaz- "Maurice Abevi'yi yenerim, sonraki maçta kemeri alirim diye düsünüyorum"
- "Klasmanin ilk sirasinda Ok Rae Yoon var, onu istiyordum. Bir sakatligi varmis, sürekli ertelendi. Benden kaçabilirler ama sonunda karsilasacagiz"

ISTANBUL (AA) - YUNUS KAYMAZ - Türk karma dövüs sanatlari (MMA) sporcusu Halil Amir, hiçbir rakipten çekinmedigini ve iki maç sonra kemeri almayi hedefledigini söyledi.

"One Championship" adli karma dövüs sanatlari organizasyonunda, 22 Nisan Cumartesi günü Isviçreli Maurice Abevi ile karsilasacak 28 yasindaki Amir, ekibiyle Antalya'da hazirliklarini sürdürüyor.

Amir, AA muhabirine yaptigi açiklamada, bütün rakiplerine ayni sekilde hazirlandigini belirterek, "Maurice Abevi'yi yenerim, sonraki maçta kemeri alirim diye düsünüyorum. Önce bu maçi kazanayim. One FC kimi teklif edecek bakalim." dedi.

One FC içindeki klasmanda dördüncü sirada yer alan Amir, Isviçreli Abevi ile eslesmesiyle ilgili, "Son maçimdan bu yana 5 ay geçti. Ilk 5'teki sporculardan biriyle karsilasmak istiyordum. Klasmanin ilk sirasinda Ok Rae Yoon var, onu istiyordum. Bir sakatligi varmis, sürekli ertelendi. Benden kaçabilirler ama sonunda karsilasacagiz. Benim hedefim kemer, karsima kimin çiktigi önemli degil." diye konustu.

Amir, Maurice Abevi maçinin büyük bölümünün ayakta geçecegini dile getirerek, "Rakiplerimi incelemeyi çok sevmiyorum. 1-2 maçina baktim. Daha çok ayakta mücadele ediyor. Ayakta geçer diye düsünüyorum. Sasirtici bir rakip degil. Uzun boylu, hücumu iyi, güresini görmedim. Benim güresim baska seviyede, kendime güveniyorum." ifadelerini kullandi.


- "Türkiye'de bu sporun yayilmasi için bir yildiz olmali"


Halil Amir, Türkiye'de karma dövüs sanatlarinin henüz fazla taninmadigini belirterek, sporla ilgili yanlis bir alginin oldugunu kaydetti.

Karma dövüsün içinde güres, kick boks ve boksun oldugunu anlatan Amir, sözlerini söyle sürdürdü:

"Insanlar kafese giriyor birbirini öldürüyor' gibi düsünüyorlar. Aslinda güzel bir spor. Türkiye'de bu sporun gelismesi için dünyada taninmis bir yildiz olmali. Insallah gelisecek. Soranlar var, gençlere ders veriyorum. Beni motive olarak izliyorlar, ben kazaninca onlar da benim gibi olmak istiyorlar.

Daha önce baska organizasyonlarda da maça çiktim. One FC ayri bir dünya. Her sey çok kaliteli. Zamanlamalar iyi. Ilk maçima Singapur'da çiktim. Oradaki taraftarlar çok iyiydi. 20 bin kisilik salonda sabah erken maçim vardi. Saati ABD'ye göre ayarlamislar. Sabah erken kim gelecek diye düsünüyordum. Disarida bir sira gördüm, yeni yeni geliyorlar diye düsündüm. Ama çoktan gelmisler, disaridakilere yer kalmamis. O kadar bu spora meraklilar."

Beslenmesine çok dikkat ettigini aktaran Amir, disiplin ve uykunun da basarisinda önemli rol oynadigini belirtti.


- Amir-Abevi randevusu nisan ayinda


Bugüne kadar çiktigi 8 maçi da kazanan Halil Amir, Tayland'in baskenti Bangkok'taki Lumpinee Boks Salonu'nda, 2021 Ulusal Dövüs Sampiyonasi (NCA) serisini kazanan Isviçreli Maurice Abevi ile karsilasacak.

Ülkesinde iki turnuvadan kupayla ayrilan 22 yasindaki Isveçli Abevi de 6 maçlik yenilmezlik serisini bu müsabakada korumaya çalisacak.

Halil Amir, geçen yil ekim ayinda çiktigi son maçta, hafif siklet siralamasinda o dönem üçüncü sirada yer alan Rus Timofey Nastyukhin'i ikinci rauntta teknik nakavtla yenerek adindan söz ettirmisti.