Rusya ve Nikaragua nükleer teknolojinin enerji disinda kullanimina iliskin is birligi anlasmasi imzaladiZeynep Beyza Kiliç

Rusya ve Nikaragua nükleer teknolojinin enerji disinda kullanimina iliskin is birligi anlasmasi imzaladiZeynep Beyza Kiliç

ANKARA (AA) - Rusya ve Nikaragua, nükleer enerjinin barisçil amaçlarla enerji disinda kullanilmasi alaninda is birligine iliskin hükümetler arasi anlasmaya imza atti.

Rusya Devlet Nükleer Enerji Kurulusu Rosatom'dan yapilan açiklamaya göre, anlasma Rosatom Genel Müdürü Aleksey Likhachev ve Nikaragua Disisleri Bakani Denis Moncada arasinda imzalandi.

Anlasma kapsaminda iki ülke basta tip ve tarim olmak üzere çesitli alanlarda is birligi yapma karari aldi.

Rusya, Nikaragua'ya tarim, saglik ve bilimsel arastirma gibi alanlarda nükleer ve radyasyon teknolojilerinin kullanimina iliskin projelerin gelistirilmesi ve bunlarin hayata geçirilmesi konusunda destek verecek.???????

Açiklamada görüslerine yer verilen Likhachev, "Ilk kez ortaklarimizla görüsme esnasinda nükleer teknolojilerin enerji disi kullanimi konusunda anlastik. Nükleer tip merkezi, çok amaçli radyasyon merkezi, egitim ve arastirma amaciyla kullanilabilecek kritik alti tesis gibi projelerden bahsediyoruz." ifadelerini kullandi.???????