TRT World'un "Ukrayna Savas Günlükleri" yapimi Emmy Ödülleri'nde finale kaldiAise Hümeyra Akgün

TRT World'un "Ukrayna Savas Günlükleri" yapimi Emmy Ödülleri'nde finale kaldiAise Hümeyra Akgün

ISTANBUL (AA) - TRT World tarafindan hazirlanan ödüllü belgesel serisi "Off the Grid"in Ukrayna'da çektigi "Ukraine Wartime Diaries" (Ukrayna Savas Günlükleri) bölümü, uluslararasi basariya imza atti.

TRT'den yapilan açiklamaya göre, Rusya ile Ukrayna Savasi sonrasinda sivillerin yasadiklarini anlatan belgesel, Uluslararasi Televizyon Sanatlari ve Bilimleri Akademisi tarafindan verilen 44. Uluslararasi Emmy Ödülleri'nin "Haber ve Güncel Olaylar" kategorisinde finale kaldi.

Finalde Türkiye'yi temsil eden TRT World'ün rakipleri ise Ingiltere, Brezilya ve Israil oldu.

Mouhssine Ennaimi ve Alexandre Pauliat'in hazirladigi ve Hakan Hocaoglu'nun görüntüledigi, Ukrayna'da çekilen belgesel, savasin yikici yüzünü çarpici sekilde izleyici ile bulusturuyor.

Fatih Kibar'in kurguladigi, Mahmut Sami Çavus'un tasarimlarini yaptigi haber-belgesel, Rusya ordusunun çekilmesiyle Ukrayna'daki sivillerin hayatlarindaki degisimi ele aliyor.

Açiklamada görüslerine yer verilen TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobaci, sunlari kaydetti:

"TRT olarak vizyonumuz, yabanci dillerdeki yayinlarimizla uluslararasi alanda güçlü bir etki olusturmak. Hem uzak cografyadaki hem yani basimizdaki gelismeleri yerinde takip ediyor, çogu zaman dünyanin görmezden geldigi pek çok konuyu gündeme tasiyoruz. Bu nedenle, TRT World'ün Ukrayna'da savasin özellikle sivillere etkisini anlattigi Off the Grid'in haber belgesel çalismasiyla Uluslararasi Emmy Ödülü'ne aday gösterilmesi bizim açimizdan bir sürpriz degildir. Bu basarimizin uluslararasi tescilidir. Emegi geçen tüm çalisma arkadaslarimi gönülden tebrik ediyorum."

Uluslararasi Yayinlardan Sorumlu TRT Genel Müdür Yardimcisi Ömer Faruk Tanriverdi de "Emmy'ye aday gösterilmemiz TRT World'ün uluslararasi yayincilikta ulastigi noktanin ispatidir. Emegi geçen arkadaslarimizi kutluyorum." açiklamasini yapti.

TRT World Kanal Koordinatörü Bora Bayraktar ise "Bu adaylik gazetecilik ve televizyonculukta geldigimiz noktanin en önemli yayincilar tarafindan kabul edilmesidir. Ayrica Ukrayna'daki durumu dengeli bir sekilde, tam anlamiyla gösterdigimizin de en büyük kanitidir." ifadelerine yer verdi.

44. Uluslararasi Emmy Ödülleri'nin "Haber ve Güncel Olaylar" kategorisi ödülleri, 27 Eylül'de New York'ta yapilacak ve televizyon dünyasinin önde gelen isimlerinin de katilacagi ödül töreni ile sahiplerini bulacak.