Devlet Çoksesli Korosu yeni sezonda farkli türde konserleri dinleyicilere sunacakNeriman Senanur Torun- Koro, 13 Ekim'de Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrasi esliginde Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanliginca düzenlenen yarismada birinci seçilen Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. Yil Marsi'ni seslendirecek - Baskent Kültür Yolu Festivali kapsaminda, 26 ve 27 Eylül'de CerModern'deki "Mevsimler-Rönesans Madrigalleri"yle izleyicilere dijital görsel destekli konser deneyimi sunulacak

Devlet Çoksesli Korosu yeni sezonda farkli türde konserleri dinleyicilere sunacakNeriman Senanur Torun- Koro, 13 Ekim'de Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrasi esliginde Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanliginca düzenlenen yarismada birinci seçilen Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. Yil Marsi'ni seslendirecek
- Baskent Kültür Yolu Festivali kapsaminda, 26 ve 27 Eylül'de CerModern'deki "Mevsimler-Rönesans Madrigalleri"yle izleyicilere dijital görsel destekli konser deneyimi sunulacak

ANKARA (AA) - Cumhuriyetin 100. yilinda 35'inci yasini kutlayan Devlet Çoksesli Korosu, yeni sezonda marslar, türküler, senfonik ve akapella konserleriyle sanatseverleri agirlayacak.

Korodan yapilan açiklamaya göre, Devlet Çoksesli Korosu, 2023-2024 konser sezonunda basta Ankara olmak üzere Bursa, Istanbul, Antalya, Sivas ve Adana'da dinleyicilerle bir araya gelecek.

Koro, 13 Ekim'de Sef Cemi'i Can Deliorman yönetimindeki Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrasi esliginde Cumhuriyet coskusunu Bursalilarla paylasacak. Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanliginca düzenlenen yarisma sonucunda birinci seçilen Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. Yil Marsi ile bestelenen diger marslar koro tarafindan seslendirilecek.

Devlet Çoksesli Korosu, 26 ve 27 Ekim'de benzer bir repertuvarla ve CSO Ada Ankara Ana Salon'da Cumhurbaskanligi Senfoni Orkestrasi ile birlikte sahne alacak.

Baskent Kültür Yolu Festivali kapsaminda, 26 ve 27 Eylül'de CerModern Flow Dijital Sahne'de verecegi "Mevsimler-Rönesans Madrigalleri"yle izleyicilerin üç tarafini saran dijital görsel destekli konser deneyimi sunacak koro, Josquin, Monteverdi ve Morley'e ait Rönesans madrigallerinde geçen söz ve müzigin insanda yarattigi duygularla dört mevsimi yorumlayacak. Konser, dönem enstrümanlarini kullanan Ensemble Galatia esliginde seslendirilecek.

Öte yandan, Devlet Çoksesli Korosu Türkiye'de koro müziginin merkezi olma bilinci ve sorumluluguyla egitim faaliyetlerini de ayni hassasiyetle sürdürüyor.

Müzik ögretmenleri için 24 Eylül'de düzenleyecegi Koro Sefligi Atölyesi'yle koro müziginin gelismesine katki saglayacak koro, her yil oldugu gibi bu yil da Dünya Koro Günü'nü 9 Aralik'ta amatör korolari konuk ederek Cumhuriyetin 100. yilinda 1000 kisilik bir koro olusturacak. Koro, 10 Aralik'ta da "Birlikte Söyle" basligiyla amatör korolar için egitim gerçeklestirecek.