VakifBank'in ABD'li oyuncusu Ogbogu: "Türkiye, voleybol ve yasamak için çok güzel"Bozhan Memis- "Türkiye ligi; Italya ve Polonya'ya göre biraz daha öne çikiyor diyebilirim. CEV Sampiyonlar Ligi yari finalinde 3 Türk takimi var"

VakifBank'in ABD'li oyuncusu Ogbogu: "Türkiye, voleybol ve yasamak için çok güzel"Bozhan Memis- "Türkiye ligi; Italya ve Polonya'ya göre biraz daha öne çikiyor diyebilirim. CEV Sampiyonlar Ligi yari finalinde 3 Türk takimi var"

ISTANBUL (AA) - BOZHAN MEMIS - VakifBank formasi giyen ABD'li voleybolcu Chiaka Ogbogu, Türkiye'nin hem kariyerini sürdürmek hem de yasamak için güzel bir ülke oldugunu kaydetti.

VakifBank Spor Sarayi'nda AA muhabirinin sorularini yanitlayan 28 yasindaki sporcu; kariyeri, lig ve Türkiye'deki yasamiyla ilgili degerlendirmelerde bulundu.

Türkiye'nin forma giyilebilecek en iyi ülkelerden oldugunu dile getiren Chiaka Ogbogu, "Sadece voleybol anlaminda degil; Istanbul olsun, görülecek yerleri olsun, çok güzel bir ülke. Buraya gelmeden önce (Jordan) Larson gibi arkadaslarimdan bilgi almistim. Hem voleybol hem de yasamak için çok güzel bir ülke." diye konustu.

Sezon içinde bugüne kadar oynadiklari bütün maçlarin çok çekismeli geçtigini, CEV Sampiyonlar Ligi ile ligde kaybettikleri karsilasmalar oldugunu vurgulayan Ogbogu, "Inis çikislarimiz oldu ama su anda haziriz. Üç Türk takimi CEV Sampiyonlar Ligi yari finalinde mücadele edecek. Biz de kalan maçlarimizda elimizden gelenin en iyisini yapip, hedefimize odaklanip, iyi sonuçlar almak istiyoruz. Türkiye ligi bu anlamda en üst seviye organizasyonlardan oldugunu kanitladi." ifadelerini kullandi.


- "Türkiye; Italya ve Polonya'ya göre öne çikiyor"

ABD'nin disinda forma giydigi Polonya ve Italya ligleriyle Türkiye'yi kiyaslayan Ogbogu, "Hepsi çok üst düzey ligler. Türkiye ligi; Italya ve Polonya'ya göre biraz daha öne çikiyor diyebilirim. CEV Sampiyonlar Ligi yari finalinde 3 Türk takimi var. Türk takimlari rekabetçi ve diger takimlari yenebilecek güçte. Önümüzdeki yillarda Türkiye'den daha fazla takimi iyi yerlerde görebiliriz." açiklamasini yapti.

Çok basarili bir kulüpte bulundugunun altini çizen ABD'li oyuncu, sözlerini söyle sürdürdü:

"VakifBank önemli basarilara imza atmis bir kulüp. Bir sporcu olarak buraya gelmeden önce de VakifBank'in çok basarili ve basariyi her zaman kovalayan bir takim oldugunu biliyorsunuz. Bugün salona baktiginiz zaman üst üste her yil bir kupanin oldugunu gördügünüz bir atmosferle karsilasiyorsunuz. Bu hikayenin ve bu kulübün bir parçasi olmak gurur verici. Ben buradan ayrildigimda da basarilar devam edecek. Bu kulüp böyle bir kültüre sahip. VakifBank isminin bir agirligi var. Diger kulüplerde oynayan arkadaslarim, bir kurada rakip olmak istemiyorlar. Sunu da biliyorsunuz, eger rakibiniz VakifBank ise o maça çok iyi hazirlanarak, sahaya en iyisini koyarak çikmaniz gerekiyor."


- "Bodrum ve Kas gibi yerleri görmeyi çok istiyorum"

Firsat buldukça Türkiye'yi gezen ve 2 yil önce gittigi Kapadokya'ya hayran kaldigini söyleyen Ogbogu, "Kapadokya harika bir yer. Herkese tavsiye ediyorum. Mutlaka gidip görülmesi gereken bir yer. Sadece balona binmek degil, orada dolasmak, manzarayi ve o tarihi yasamak gerçekten çok keyif verici." seklinde konustu.

Türkiye'de gezmek istedigi birçok yer oldugunu da aktaran ABD'li sporcu, ilk olarak Bodrum ve Kas gibi güney sahillerini görmeyi planladigini dile getirdi.


- "Türk mutfagini gerçekten çok seviyorum"

Türk mutfagina deginen Ogbogu, özellikle mercimek çorbasini çok sevdigini dile getirirken, "Mercimek çorbasi Türkiye'de çok yaygin olan, belki basit olarak yapilan bir çorba ama inanilmaz tadi var, çok seviyorum. Bunun disinda geleneksel Türk kahvaltisina bayiliyorum. Yumurta, pisi, domates, salatalik ve birçok seçenek oluyor. Tabii bu kahvaltiyi yapmak için de bos gününüzün olmasi gerekiyor. Çünkü kahvalti yaptiktan sonra aksama kadar bir sey yemiyorsunuz." dedi.

Daha önce Italya'da da forma giyen basarili sporcu, iki ülkenin mutfagi arasinda da kiyas yaparak, "Bizim takim içinde de kiyaslanan bir durum bu. Teknik ekibimizde Italyanlar var. Bunun ortasinda kalmak istemem. Ancak Türk mutfagini gerçekten çok seviyorum. Ismini bilmiyorum ama çok fazla geleneksel Türk yemegini tatmaya çalisiyorum. Pirinçle yapilan yemekleri denedim, sarmayi, dolmayi denedim ve çok seviyorum. Yenilerini de denemek istiyorum. Bu anlamda Türk yemekleri daha güzel diyebilirim." ifadelerini kullandi.


- "Ailem Nijerya'dan göç etmis"

Nijerya asilli bir ailenin çocugu olan Chiaka Ogbogu, ailesinin ABD'ye göç etme hikayesini, "Ailem 1980'lerin basinda Nijerya'dan ABD’ye göç etmis ama annem ve babam New York'ta tanismis. Babam doktor, annem de modayla ilgileniyor. Ardindan New Jersey'ye tasinmislar. Ben dogduktan sonra da Dallas, Texas'a tasinmisiz. Voleybola burada basladim. Voleybolla tanistim ve kariyerim bu sekilde ilerledi. Ailem de benimle beraber bu sporu ögrendi. Geçtigimiz hafta buradalardi. Beni ziyaret ettiler." sözleriyle anlatti.

Kariyerinin ardindan Türkiye'de yasayip yasayamayacagiyla ilgili soruya Ogbogu, "Burayi çok seviyorum ve gezmeyi de istiyorum. Kariyerimin ardindan burada yasamak isterim ama ailem ve sevdiklerim ABD'de. Sunu söyleyebilirim, Türkiye her yil gelip görebilecegim bir yer. Her yil mutlaka gelip bir yerini, bölgesini gezmek istedigim bir yer. 2,5 yildir Istanbul'da gezmeye çalisiyorum ama göremedigim çok fazla yer var. Istanbul ve Türkiye'yi gezmek bir ömür sürer. Kariyerim sona erdikten sonra da Türkiye'ye gelmeye devam edecegim." diye konustu.

Izlemekten en çok keyif aldigi sporlarin basinda tenisin geldigini söyleyen Chiaka Ogbogu, Japon tenisçi Naomi Osaka'yi çok begendigini dile getirerek, "Tenisi oynamaktan ziyade izlemeyi çok seviyorum. Geçtigimiz yillarda ABD Açik'i izleme ve Naomi Osaka'yla tanisma firsati buldum. Harika bir sporcu. Beraber tenis maçi yapmak istesem bile sanirim Naomi benimle maç yapmak istemez." seklinde konustu.

Son olarak Fenerbahçe Opet ile oynanacak CEV Sampiyonlar Ligi yari final maçlarina dikkati çeken basarili sporcu, "Önümüzdeki hafta Fenerbahçe maçlari var. Çok keyifli geçecek. Herkes izlesin. Umarim herkese güzel bir voleybol atmosferi yasatabiliriz." diyerek sözlerini tamamladi.