Altin Portakal'da "Onur" ve "Yasam Boyu Basari" ödülü alacak sanatçilar açiklandiZehra Tekeci- 60. Antalya Altin Portakal Film Festivali'nde bu yil Erdal Özyagcilar, Isil Yücesoy, Müjdat Gezen, Selçuk Yöntem ve Serif Sezer'e "Yilin Onur Ödülü", oyuncular Farah Zeynep Abdullah ve Aras Bulut Iynemli'ye ise "Yasam Boyu Basari Ödülü" verilecek - Altin Portakal'in bu yilki afisi "Sinema sonu olmayan bir yolculuktur" temasiyla hazirlandi

Altin Portakal'da "Onur" ve "Yasam Boyu Basari" ödülü alacak sanatçilar açiklandiZehra Tekeci- 60. Antalya Altin Portakal Film Festivali'nde bu yil Erdal Özyagcilar, Isil Yücesoy, Müjdat Gezen, Selçuk Yöntem ve Serif Sezer'e "Yilin Onur Ödülü", oyuncular Farah Zeynep Abdullah ve Aras Bulut Iynemli'ye ise "Yasam Boyu Basari Ödülü" verilecek
- Altin Portakal'in bu yilki afisi "Sinema sonu olmayan bir yolculuktur" temasiyla hazirlandi

ANTALYA (AA) - 60. Antalya Altin Portakal Film Festivali'nde sanatçilar Erdal Özyagcilar, Isil Yücesoy, Müjdat Gezen, Selçuk Yöntem ve Serif Sezer'e "Onur Ödülü", Farah Zeynep Abdullah ve Aras Bulut Iynemli'ye "Yasam Boyu Basari Ödülü" verilecegi açiklandi.

Festival Baskani Antalya Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek ve Ulusal Uzun Metraj Film Yarismasi Jüri Baskani oyuncu Demet Akbag'in katilimiyla bir otelde basin toplantisi düzenlendi.

Muhittin Böcek, Türkiye'nin ilk ve en uzun soluklu festivalinin 60'inci yasini kutlamanin mutlulugunu ve onurunu yasadiklarini söyledi.

Bu yil sanatçilar Erdal Özyagcilar, Isil Yücesoy, Müjdat Gezen, Selçuk Yöntem ve Serif Sezer'e "Yilin Onur Ödülü" verilecegini belirten Böcek, oyuncular Farah Zeynep Abdullah ve Aras Bulut Iynemli'nin ise "Yasam Boyu Basari Ödülü" alacaklarini kaydetti.

Bu yil festival afisinin görsel tasarimci Galip Aksular tarafindan "Sinema sonu olmayan bir yolculuktur" düsüncesinden yola çikilarak hazirlandigini aktaran Böcek, sanatseverleri 7-14 Ekim'de Antalya'ya davet etti.

- "Türkiye'nin en önemli ödülü ve töreni"

Jüri Baskani Demet Akbag, Altin Portakal Film Festivali'nin tüm sinema sektörü için oldukça heyecan verici oldugunu dile getirdi.

Festivalde olmaktan mutluluk duydugunu belirten Akbag, "Altin Portakal sektörü bulusturur, insanlari kaynastirir. Birlikte bir sey izlemenin, seyirciyle birlikte olmanin, sanatin birlestirici yanini en güzel görebileceginiz etkinliklerden biridir. Bizim gururumuzdur. Türkiye'nin en önemli ödülü ve töreni bu sehre mahsus oldugu için Antalya çok sansli. Bu festival her yönüyle sehrin sembolü haline gelmis. Bu nedenle bu özel yilda jüri baskani oldugum için çok mutluyum. Ödül aldigim bir festivalin jüri baskani olmak ayrica büyük bir sorumluluk." ifadelerini kullandi.

- Festival "Atatürk" belgeseliyle baslayacak

Festival Idari Direktörü Cansel Tuncer, programi güçlü, içerigi zengin ve köklerine bagli bir festival olacagini ifade etti.

Festival kapsaminda Alanya, Kumluca ve Manavgat ilçelerinde film gösterimlerinin yapilacagini belirten Tuncer, festivalin Cumhuriyetin 100. yilina özel olarak yönetmenligini Tolga Örnek'in yaptigi 1998 yapimi Atatürk belgeseli gösterimiyle açilacagini vurguladi.

Festival filmlerinin açik hava gösterimlerinde de izleyiciyle bulusacagini anlatan Tuncer, "Jürilerimizin degerlendirmeleri sonucunda 10 ulusal uzun metraj, 8 belgesel, 14 kisa metraj film yarisacak. Uluslararasi Uzun Metraj Film yarismasinda ise 10 film yer alacak. Festival kapsaminda sinema sektörünü bu yil toplam 1 milyon 945 bin lira ödülle destekleyecegiz." bilgisini verdi.

Tuncer, festivalde sinema biletlerinin 5 liradan satilacagini kaydetti.

- Izleyici sayisinin yükselmesi bekleniyor

Festival Yönetmeni Ahmet Boyacioglu, kent için bir marka degeri haline gelen festivalin geçen yil 78 binin üzerinde izleyiciyi agirladigini, bu yil sayinin daha da yükselmesini beklediklerini söyledi.

Boyacioglu, bir gazetecinin "Yasam Boyu Basari Ödülü"ne layik görülen Farah Zeynep Abdullah'in sosyal medya hesabindan Yilmaz Güney ile ilgili paylasimini hatirlamasi üzerine, "Bu ödülü vermeye karar verdigimizde bu tartismalar baslamamisti." dedi.

Antalya Büyüksehir Belediyesi Sehir Tiyatrolari Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Özgür de festivalin en önemli geleneklerinden biri olan festival kortejinin ayakta tutulmasi gerektigine dikkati çekerek, tüm sanatçilari korteje davet etti.