Israil askerlerinin basindan vurarak yaraladigi Filistinli bebek hayatini kaybettiMücahit Aydemir

Israil askerlerinin basindan vurarak yaraladigi Filistinli bebek hayatini kaybettiMücahit Aydemir

KUDÜS (AA) - Israil güçlerinin, isgal altindaki Bati Seria’da basindan vurarak agir sekilde yaraladigi 2 yasindaki Filistinli Muhammed et-Temimi hayatini kaybetti.

AA muhabirinin aldigi bilgiye göre, Bati Seria’nin Ramallah kentine bagli Nebi Salih beldesinde, 1 Haziran Persembe günü babasiyla Israil kursunlarinin hedefi olan 2,5 yasindaki Muhammed bebek, saglik ekiplerinin müdahalelerine ragmen kurtarilamadi.

Filistin Saglik Bakanligindan yapilan açiklamada, Israil güçleri tarafindan vurulmasinin ardindan tedavi için Israil’deki Sheba Tel HaShomer Hastanesine kaldirilan bebegin cenazesinin Ramallah'taki Filistin Tip Kompleksine nakledilecegini bildirildi.

- Ne olmustu?

Israil askerleri, 1 Haziran'da Bati Seria'daki yasa disi Yahudi yerlesim birimi Neveh Tzuf’a ates eden Filistinlileri bulmak gerekçesiyle civardaki Nebi Salih beldesine baskin düzenlemis, beldeye giris-çikislari kapatmisti.

Baskin sirasinda Israil askerlerinin açtigi ates sonucu 2 yasindaki Muhammed basindan, babasi Heysem Temimi de omzundan yaralanmisti.

Agir yaralanan bebek, Israil güçleri tarafindan helikopterle Israil’deki Sheba Tel HaShomer Hastanesine nakledilirken, babasi ise Filistin tarafinda tedavi altina alinmisti.

Israil ordusundan yapilan açiklamada, askerlerinin saldirganlari bulmak için arama baslattigi sirada, 2 yasindaki bebek ve babasi olan iki Filistinli sivilin, “Israil askerlerinin kursunuyla yaralandiginin ortaya çiktigi" kaydedildi.

Henüz 2 yasindaki bir bebegi basindan vurarak agir sekilde yaralayan Israil ordusu, olaydan bir gün sonra yaptigi açiklamada, "Filistinli bebek için üzgün olduklarini" ifade etmekle yetinmisti.

Tedavi gördügü Ramallah'taki El-Istisari Hastanesinde AA muhabirine konusan Filistinli baba Heysem Temimi ise Filistinli silahli bazi kisilerin Yahudi yerlesim birimi yönüne ates açmasi üzerine Israil ordusunun buna misilleme yaptigi iddiasini yalanlamisti.

Temimi, “Öncesinde herhangi bir silah sesi duymamistik. Ilk olarak Israil askerleri evime ates açti. Bir akrabamizi ziyaret etmek için evden çikip aracimiza bindigimiz sirada üzerimize ates açildi ve bu olay yasandi. Araci ters istikamete sürmeye çalistim ancak ikinci kez ates açildi." demisti.