Azerbaycan'in Pekin Büyükelçiliginden Türk Büyükelçi Önen'e veda resepsiyonuEmre Aytekin

Azerbaycan'in Pekin Büyükelçiliginden Türk Büyükelçi Önen'e veda resepsiyonuEmre Aytekin

PEKIN (AA) - Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi Abdulkadir Emin Önen'in Çin'deki görev süresini tamamlamasi nedeniyle Azerbaycan'in diplomatik temsilciliginde veda resepsiyonu düzenlendi.

Azerbaycan'in Pekin Büyükelçisi Ekrem Zeynelli'nin ev sahipliginde düzenlenen resepsiyona, Pekin'deki diger ülkelerin büyükelçileri ve misyon temsilcileri katildi.

Büyükelçi Zeynelli, burada yaptigi konusmada, Azerbaycan ile Türkiye'nin iki yakin dost ülke oldugunu vurgulayarak "Haydar Aliyev'in söyledigi gibi 'Bizler tek millet, iki devletiz.'" dedi.

Kahramanmaras merkezli depremler nedeniyle Türkiye halkina taziyelerini ileten Zeynelli, hayatini kaybedenlerin yakinlarina bassagligi, yaralilara acil sifa diledi.

Zeynelli, Türk hükümetinin ve halkinin depremin yaralarini kisa zamanda saracagina inandigini belirterek "Sunu bilmenizi isterim ki yalniz degilsiniz. Türk kardeslerimizin daima yanindayiz." diye konustu.

Vedalarin her zaman zor oldugunu, profesyonel çalisma iliskisinin ötesinde Önen ile kisisel dostlugu ve ailelerinin yakinligi nedeniyle bu vedanin kendisi için daha da zorlastigini dile getiren Zeynelli, "Sahsim ve esim adina size ve esinize degerli dostlugunuz, isbirliginiz, daimi desteginiz için, üzüntüyü ve sevinci bizimle paylastiginiz için tesekkür ederim." ifadesini kullandi.

- "Karabag zaferi, Güney Kafkasya'da kalici barisin yolunu açti"

Büyükelçi Önen de konusmasinda Zeynelli'ye veda daveti için tesekkür ederek "Ekrem Bey ile burada, kardes ülkelerimiz arasindaki iliskiye benzer özel bir bag kurduk. Ikimiz de 2017'in sonlarinda Pekin'de göreve basladik ve zaman içinde yalnizca meslektas degil dost olduk, bu ailelerimiz için de böyle oldu." dedi.

Pekin'deki görevleri süresince Zeynelli ile tarihi anlara birlikte taniklik ettiklerini ifade eden Önen, "Bunlarin süphesiz en önemlisi neredeyse 30 yildir isgal altinda bulunan Karabag'in özgürlügüne kavusmasiydi. Bu büyük zafer Güney Kafkasya'da kalici barisin ve isbirliginin yolunu açti." ifadelerini kullandi.

Önen, bu dönemde Türkiye'nin ne yazik ki büyük bir trajediyle sarsildigini, neredeyse 50 bin cana mal olan depremlerin ülkede büyük yikima yol açtigini belirtti.

Türkiye'nin agir felaket karsisinda yaptigi uluslararasi yardim çagrisina çok sayida dost ve ortak ülkenin karsilik verdigini hatirlatan Önen, "Siz Büyükelçilere, ülkeleriniz ve kuruluslarinizin destegi için tesekkür ediyoruz. Can Azerbaycan ve Çin dahil tüm uluslararasi topluma içten minnet duygularimizi ifade ediyoruz." diye konustu.

Büyükelçi Zeynelli, hatira olarak Azerbaycan'in Sirvan bölgesinden bir el dokuma haliyi Önen'e hediye etti.