Yeni Zelanda, 2019'da iki camiye düzenlenen terör saldirilarinin kurbanlarini aniyorMurat Karadag

Yeni Zelanda, 2019'da iki camiye düzenlenen terör saldirilarinin kurbanlarini aniyorMurat Karadag

ANKARA (AA) - Yeni Zelanda'nin Christchurch kentindeki iki camiye düzenlenen terör saldirilarinda hayatini kaybedenler dördüncü yilinda aniliyor.

Saldirilara iliskin Kraliyet Komisyonu Raporu'nun takibinden sorumlu bakan Andrew Little, Nur camisi ve Linwood mescidine 2019 yilinda yapilan terör saldirilarinin yil dönümü dolayisiyla basin açiklamasi yayimladi.

Terör saldirisi kurbanlarini saygiyla andiklarini belirten Little, "Hükümet, Yeni Zelandalilara yönelik terör ve siddet içerikli asiricilik tehdidini azaltmaya kararlidir." ifadesini kullandi.

Little, terör saldirisinin yil dönümünde, Avustralya, Endonezya, Brunei, Malezya, Yeni Zelanda, Filipinler, Singapur ve Tayland'in katilimiyla düzenlenen "Terörle Mücadele ve Ulus Ötesi Güvenlik" toplantisina katilmak için Avustralya'ya gidecegini kaydetti.

Yeni Zelanda Islam Dernekleri Federasyonu'nun (FIANZ) web sitesinden terör saldirilarinin yil dönümüne iliskin yapilan açiklamada da "Bu, tüm ulusun, sehitlerin ailelerini ve terör saldirisindan kurtulanlari hatirladigi bir gündür." ifadelerine yer verdi.

Yeni Zelanda'nin Christchurch kentinde, 15 Mart 2019'da cuma namazi sirasinda 10 dakika arayla iki camiye düzenlenen terör saldirilarinda 51 kisi yasamini yitirmis, 49 kisi yaralanmisti.