ABD'de polisin müdahalesi sonucu ölen gencin ailesine 19 milyon dolar tazminat ödenecekNuri Aydin

ABD'de polisin müdahalesi sonucu ölen gencin ailesine 19 milyon dolar tazminat ödenecekNuri Aydin

DENVER (AA) - ABD'nin Colorado eyaletinde ruhsal saglik sorunlari yasayan gencin serif yardimcisi tarafindan öldürülmesine iliskin davada ailesine 19 milyon dolar tazminat ödenecegi bildirildi.

22 yasinda hayatini kaybeden Christian Glass'in ailesi, söz konusu davada eyalet ve yerel makamlarla 19 milyon dolarlik tazminat ödenmesi konusunda uzlasildigini duyurdu.

Aile, uzlasma kapsaminda polislerin benzeri olaylara müdahale egitimlerinin gelistirilmesi sartinin da yer aldigini kaydetti.

Ailenin avukati Siddhartha H. Rathod, olay yerindeki 7 polisin sadece konusarak can kaybinin önüne geçebilecegini ve polisleri bu tür iletisim kurmada cesaretlendirmek istediklerini belirtti.

Rathod, Glass davasindaki 19 milyon dolarlik tazminatin Colorado eyaletinde bu zamana kadar elde edilen en yüksek meblagli uzlasma olduguna isaret etti.

Glass, Clear Creek içesindeki daglik alanda 2022'de araciyla mahsur kalmis ve polisten yardim istemisti.

Yardim çagrilarinda Glass'in, birisi tarafindan takip edildigi gibi halüsinasyon gördügüne ve ruhsal sorun yasadigina isaret edebilecek ifadeler kullandigina dikkat çekilmisti.

Olay yerine gelen polis ekipleri, aracindan çikmasini istedikleri ancak ikna edemedikleri Glass'a cami kirip önce biber gazi ardindan da elektrosok tabancasiyla müdahale etmisti.

Glass'in da biçak çekmesi üzerine Clear Creek Serif Yardimcisi Andrew Buen, 22 yasindaki genci öldürmüstü.

Aile de polisi, Glass'i psikolojik durumunu degerlendirmeden olaya müdahale ederek ölümüne yol açmakla suçlamisti.

Tahkikat heyeti de Serif Yardimcisi Buen ve amiri Çavus Kyle Gould'u, herhangi bir tehlikeye yol açacagina dair belirti olmamasina karsin "gerilimi tirmandirarak" Glass'in ölümüne yol açmaktan suçlu bulmustu.