Amasra'da maden ocagindaki yanginin sönmesi için yapilan barajlar kaldiriliyorSelim Bostanci

Amasra'da maden ocagindaki yanginin sönmesi için yapilan barajlar kaldiriliyorSelim Bostanci

BARTIN (AA) - Türkiye Taskömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessesesine ait maden ocaginda, geçen yil 14 Ekim'de yasanan patlama sonrasi hava sizdirmazligini saglayarak, çikan yanginin sönmesi için insa edilen 4 barajin (yangin, su, zararli gaz ve diger tehlikeleri önleyici set) kaldirilmasi amaciyla çalisma baslatildi.

TTK Amasra Müessesesine ait maden ocaginda 14 Ekim'de yasanan patlama sonrasi çikan yangini tamamen söndürmek için baslatilan çalismalarda sona gelindi.

TTK Armutçuk Müessesesinden gelen tahlisiye ekiplerinin asansörle indikleri ocakta yaptiklari gaz ölçümlerinde, karbonmonoksit ve oksijen degerlerinin düstügü, bu düsüsle ocaktaki yanginin da söndügü bildirildi.

Yanginin sönmesi ve gaz degerlerinin normale dönmesiyle hava sizdirmazligini saglamak için yapilan barajlarin kaldirilmasina karar verildi ve tahlisiye ekipleri maden ocagina inerek çalismalara basladi.

30 kisilik tahlisiye ekibiyle Maden Mühendisleri Odasindan 10 kisinin, baca agzinda emniyet ekiplerinin yaptigi üst aramalarinin ardindan gözlemci olarak girdikleri maden ocaginda giristikleri baraj kaldirma çalismalari, kameralarla kayit altina aliniyor.

Gaz tüpü ve maskelerle inilen ocak içerisinde, yangin olan bölümündeki giris ve çikisa yapilan 2 baraj ile -100 kotuna yapilan 2 baraj olmak üzere 4 barajin kaldirilmasinin ardindan havalandirma çalismalarina baslanacak.

Havalandirma ve gerekli önlemlerin de alinmasinin ardindan sorusturma kapsaminda Bartin Cumhuriyet Savciliginca teknik incelemenin yapilacagi ögrenildi.