DEVA Partisi kurucu üyesi Gürcan hakkindaki "casusluk" davasi karar için ertelendiTanju Özkaya,Cemil Murat Budak

DEVA Partisi kurucu üyesi Gürcan hakkindaki "casusluk" davasi karar için ertelendiTanju Özkaya,Cemil Murat Budak

ANKARA (AA) - Demokrasi ve Atilim Partisi (DEVA) kurucu üyesi Metin Gürcan'in "casusluk" suçundan yargilandigi davaya devam edildi.

Ankara 26. Agir Ceza Mahkemesinde kapali görülen durusmaya, tutuksuz sanik Gürcan ve avukatlari katildi.

Alinan bilgiye göre, mahkeme baskani, dava dosyasina gelen evrakin okunmasinin ardindan sanik ve avukatlarina söz verdi.

Sanik avukatlari, heyetin asil üyesi olan ve mazereti nedeniyle durusmada hazir bulunmayan üye hakimin oldugu durusmada savunma yapmak istediklerini ifade etti.

Bunun üzerine mahkeme davayi 15 Haziran'a erteledi.

- Iddianame

Iddianamede Gürcan'in para karsiliginda "Türkiye'nin bazi ülkelerde konuslu askeri birlikleri", "Afrin operasyonu öncesi yasananlar", "Türkiye'nin Libya ve Suriye'deki etkinligi", "insansiz hava araçlarini ihraç etmek isteyen ülkeler", "S-400'lerin konumlandirilmasi" ile "PKK elebasilarinin konumlarinin belirlenmesine yönelik saha çalismalari" gibi bilgileri, yabanci diplomatlara aktardigi öne sürülmüstü.

Gürcan, "devletin güvenligine iliskin gizli kalmasi gereken bilgileri casusluk maksadiyla zincirleme biçimde açiklama" suçundan müebbet, "devletin gizli kalmasi gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amaciyla zincirleme biçimde temin etme" suçundan ise 35 yila kadar hapis cezasi talebiyle yargilaniyor.

Cumhuriyet savcisi, esas hakkindaki görüsünde Gürcan'in iddianamedeki istenen sekilde cezalandirilmasini istemisti.