Meksika'da öldürülen 2 ABD vatandasinin failleri oldugu iddia edilen 5 kisi bulunduSinan Dogan- Söz konusu 5 kisinin "Körfez karteli" isimli çete tarafindan elleri bagli sekilde bir kamyonetin yanina birakildigi belirlendi

Meksika'da öldürülen 2 ABD vatandasinin failleri oldugu iddia edilen 5 kisi bulunduSinan Dogan- Söz konusu 5 kisinin "Körfez karteli" isimli çete tarafindan elleri bagli sekilde bir kamyonetin yanina birakildigi belirlendi

BOGOTA (AA) - Meksika'da kaçirilan 4 ABD vatandasindan ikisinin ölü bulunmasinin ardindan failleri oldugu öne sürülen 5 kisi elleri bagli sekilde bulundu.

Meksika basininda çikan habere göre, 2 ABD vatandasinin ölümünden sorumlu oldugu iddia edilen 5 kisi Matamoros kentinde, elleri bagli halde terk edilmis bir kamyonetin yaninda tespit edildi.

Ihbar üzerine bölgeye giden polis ekipleri, kamyonetin camina yapistirilmis kagida yazili bir mesaj buldu.

Körfez karteli (Cartel del Golfo) Akrepler Grubu tarafindan yazildigi belirtilen mesajda, "3 Mart Cuma günü ne yazik ki çalisan masum bir anne hayatini kaybetti. 4 ABD vatandasinin kaçirildigi, ikisinin öldügü olayi güçlü sekilde kiniyor ve bu nedenle olaya dogrudan karisanlari teslim etmeye karar verdik. Onlar her zaman kendi kafalarina göre ve disiplinsizce hareket ettiler." ifadeleri yer aldi.

Mesajda hayatini kaybeden ABD vatandaslarinin ailelerinden özür dilenerek, "Masumlarin yasamina ve haysiyetine saygi duyan CDG'nin düzenledigi kurallara aykiri hareket ettiler. Bayan Arely'nin akrabalarindan ve bu olaydan etkilenen ABD'li ailelerden özür diliyoruz. CDG, toplumun sakin olmasini istiyor çünkü disiplinsizligin yol açtigi bu hatalarin tekrarlanmamasini ve kim olursa olsun sorumlularin bedelini ödemesini taahhüt ediyor." denildi.

- Kaçirilan 4 ABD vatandasi

Meksika'nin Matamoros sehrinde, 3 Mart'ta silahli kisilerin kaçirdigi 4 ABD vatandasindan ikisinin ölü bulundugu, birinin yaralandigi digerinin ise hayatta oldugu bildirilmisti.

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, 7 Mart'taki açiklamasinda, "ABD vatandaslarina yönelik saldirilar, nerede ve hangi kosullar altinda olursa olsun kabul edilemez." ifadesini kullanmisti.

Kaçirilan 4 Amerikalinin bulunmasi ve olaya karisanlarin tutuklanmasi için FBI 50 bin dolarlik ödül koymustu.

Meksika Cumhurbaskani Andres Manuel Lopez Obrador da olayla ilgili yaptigi açiklamada, "Elimizdeki bilgilere göre, bu kisiler ilaç almak için Meksika'ya geçti. Bir grupla aralarinda arbede oldu ve (Meksikali) grup, onlari alikoydu. Hükümet olay üzerine çalisiyor." seklinde konusmustu.

Her gün çok sayida Amerikali, ABD'nin sinir bölgelerinden basta insülin olmak üzere ülkede oldukça pahali ilaçlari temin etmek üzere Meksika'ya geçiyor. Hastane ve sigorta masraflarinin da oldukça pahali oldugu ABD'de vatandaslarin tedavi olmak üzere siniri geçtigi biliniyor.