Afetzedelerin yaninda olmak isteyen ünlüler deprem bölgesindeIzzet Mazi,Ömer Faruk Salman- Sarkici Yilmaz Morgül: - "Sanatin hangi dalinda olursa olsun bütün sanatçi arkadaslarimizi, is insanlarimizi, depremzedeleri asla ve asla yalniz birakmamalari konusunda buraya davet ediyorum" - Sarkici Züleyha Ortak: - "Sosyal medyada müthis bir kaos ve öfke patlamasi varken sahada bambaska bir durum vardi. Büyük bir metanet, sagduyu ve sabir vardi"

Afetzedelerin yaninda olmak isteyen ünlüler deprem bölgesindeIzzet Mazi,Ömer Faruk Salman- Sarkici Yilmaz Morgül:
- "Sanatin hangi dalinda olursa olsun bütün sanatçi arkadaslarimizi, is insanlarimizi, depremzedeleri asla ve asla yalniz birakmamalari konusunda buraya davet ediyorum"
- Sarkici Züleyha Ortak:
- "Sosyal medyada müthis bir kaos ve öfke patlamasi varken sahada bambaska bir durum vardi. Büyük bir metanet, sagduyu ve sabir vardi"

KAHRAMANMARAS (AA) - IZZET MAZI/ÖMER FARUK SALMAN - Ünlü isimler, Iletisim Baskanligi koordinesinde depremlerin merkez üssü Kahramanmaras'ta afetzedelerle bulustu.

Aralarinda sarkicilar Yilmaz Morgül, Züleyha Ortak, yapimci Banu Ergin, sarkici ve modaci Beste Korkmaz, boksör Adem Kiliççi, sunucu Özlem Yildiz, model Pelin Suade gibi isimlerin bulundugu grup, Türkoglu ilçesi kirsal Sekeroba Mahallesi'nde depremde yakinlarini ve evlerini kaybeden depremzedelerle bir araya geldi.

Sosyal medya üzerinden kendilerine ulasan bazi ögrencilere tablet ve bilgisayar gibi çesitli hediyeler veren ünlü isimler, çadirlari gezerek depremzede ailelerle görüstü.

Çadir ziyareti sirasinda duygusal anlar yasayan sarkici Yilmaz Morgül, Baris Manço'nun "Can bedenden çikmayinca" sarkisini seslendirdi.

Hareketin öncülerinden sarkici Züleyha Ortak, AA muhabirine, Iletisim Baskanligi koordinesinde depremin üçüncü gününden bu yana bölgede oldugunu söyledi.

Amaçlarinin deprem bölgesindeki insanlarin moral ve motivasyonuna katki saglamak ve bir nebze de olsun yüzlerini güldürmek oldugunu belirten Ortak, "Sosyal medya ile saha arasinda çok büyük bir fark vardi, ilk geldigim günden itibaren ayni seyi söyledim. Sosyal medyada müthis bir kaos ve öfke patlamasi varken sahada bambaska bir durum vardi. Büyük bir metanet, sagduyu ve sabir vardi. Bu genç kardeslerimde onu görmüstüm ve bu kardeslerimize haksizlik etmemeliyiz, onlarin sabri ve metaneti bize örnek olmali demistim." diye konustu.

Depremden etkilenen illerden Diyarbakir ve Iskenderun disinda bölgenin tümüne gittiklerini anlatan Ortak, ilk firsatta bu illere de gideceklerini, ziyaretlerinin hayat normallesinceye kadar devam edecegini söyledi.

- "Burada tedavi oldugumu hissediyorum"

Boksör Adem Kiliççi da deprem bölgesindeki insanlarin acilarina ortak olmak adina baslatilan hareket ile bir çok ili ziyaret ettiklerini söyledi.

Baslatilan harekete katilimin her geçen gün arttigini ve bölgede güzel zaman geçirdiklerini anlatan Kiliççi, söyle konustu:

"Kendi adima söylemem gerekirse burada tedavi oldugumu hissediyorum. Buradaki insanlarin acisini paylasinca, onlarin dertleriyle dertlenince tuhaf oluyorum. Bunun tarifi yok ama bizim her seyi bir kenara birakip birlik beraberlik içinde olmamiz lazim. Buradaki hayati normallestirmek için elimizden geleni yapmak lazim. Bu hareketi Züleyha Hanim'in önderliginde yaptik, onun fikriyle basladi dostlarimiza ulastik ve zamanla büyüdük. Bu hareket, depremin etkileri silininceye kadar devam edecek. Burada insanlarin normal hayata adapte olmalari için onlari bizim hazirlamamiz lazim. Kendilerini degerli hissetmeleri için elimizden geleni yapiyoruz."

Sarkici Yilmaz Morgül de toplumun önde gelen sanatçilari olarak depremzedelerin yaralarini sarmak, tüm dünyaya birlik ve beraberlik mesaji vermek adina bölgeye geldiklerini söyledi.

Morgül, yasanan büyük felaketin ardindan insanlarin yaninda olabilmenin onurunu yasadigina isaret ederek, "Biz Türk milleti olarak birlik ve beraberligimizi simgelemek için buraya geldik. Depremi asla unutturmamak için buraya geldik. Sanatin hangi dalinda olursa olsun bütün sanatçi arkadaslarimizi, is insanlarimizi, depremzedeleri asla ve asla yalniz birakmamalari konusunda buraya davet ediyorum. Dünyanin hiçbir yerinde, hiçbir aci olayda, deprem gibi felaketlerde bir anda birlesen bir millet yok Türk'ten baska. Çünkü Türk'e Türk'ten baska dost da yok bu dünyada." ifadelerini kullandi.

Pelin Suade de bölgenin ekranlardaki gibi olmadigini insanlarin moral ve motivasyonuna destek verilmesi gerektigini, bu nedenle her kesimi birlik ve beraberlik içerisinde duyarli olmaya davet ettigini dile getirdi.

Depremin altinci gününden bu yana sahada oldugunu belirten Beste Korkmaz ise özellikle çocuklarin yasadiklari travmayi atlatmasi için yola çiktiklarini ve süreç uzun olsa bile depremzedelerin yaralarinin sarilmasi için birlik beraberlik içerisinde hareket edilmesi gerektigini dile getirdi.