Evliya Çelebi'nin gül bahçelerini övdügü Edirne'de Gül Hasadi Senligi yapildiCihan Demirci

Evliya Çelebi'nin gül bahçelerini övdügü Edirne'de Gül Hasadi Senligi yapildiCihan Demirci

EDIRNE (AA) - Edirne'de Gül Hasadi Senligi düzenlendi.

Etkinlik, geçmiste gül yetistiriciligiyle ünlü, Osmanli sarayi için gül yagi üretilen yerlerden olan ve Evliya Çelebi'nin gül bahçelerinden övgüyle bahsettigi kentte, Trakya Üniversitesi ve Havsa Belediyesince gerçeklestirildi.

Havsa Meslek Yüksekokulundaki etkinlikte gül hasadi yapildi, halk oyunlari gösterileri sunuldu.

Senlige katilanlar çiçek bahçesinde fotograf çektirdi. "Gül" temali fotograf yarismasinda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Havsa Belediye Baskani Aydin Balkan, AA muhabirine, etkinligin yogun katilimla gerçeklestigini ve renkli görüntülere sahne oldugunu söyledi.

Senligi geleneksel hale getireceklerini belirten Balkan, "Bilindigi gibi Edirne'miz bir tarim sehri. Ilimizde birkaç çesit ürün ekip biçiyoruz. Son yillarda yaptigimiz arastirmalar sonucu, geçmiste meshur olan Edirne gülü yeniden gündeme geldi. Edirne gülünün hem tarimsal hem de ticari alanda yayginlasmasi için adimlar atacagiz." dedi.

Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Mustafa Tan da tarihte gül bahçelerinin çokça oldugu Edirne'de gülcülügü yeniden yayginlastirmayi amaçladiklarini dile getirdi.

Senlige, Kesan Belediye Baskani Mustafa Helvacioglu, Il Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, akademisyenler, ögrenciler ve vatandaslar katildi.