Eski Avusturya Disisleri Bakani Karin Kneissl: "Türkiye, halihazirda gaz ve enerji merkezi"Sümeyye Dilara Dinçer

Eski Avusturya Disisleri Bakani Karin Kneissl: "Türkiye, halihazirda gaz ve enerji merkezi"Sümeyye Dilara Dinçer

ANKARA (AA) - Avusturya'nin eski Disisleri Bakani Karin Kneissl, Türkiye'nin halihazirda gaz ve enerji merkezi oldugunu söyledi.

Kneissl, Istanbul'da Nisantasi Üniversitesinin NeoTech Kampüsü'nde düzenlenen "Gelecegin Enerji Merkezi Türkiye" konulu panelde konustu.

"Harici Medya" tarafindan düzenlenen panelde, Kneissl'in yani sira Nisantasi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Senay Yalçin ve Maltepe Üniversitesinden Prof. Dr. Hasan Ünal sunum yapti.

Kneissl, burada yaptigi konusmada, "Türkiye, halihazirda gaz ve enerji merkezi." diyerek Rusya-Türkiye arasindaki gaz isbirligine isaret etti.

Alman Imparatorlugunun kurucusu ve ilk Sansölyesi??????? Otto von Bismarck'in "cografyanin tarihte önemli bir faktör" ifadesine atifta bulunan Kneissl, Türkiye'nin cografi pozisyonu göz önüne alindiginda dünya için bir geçit noktasi oldugunu belirtti.

"Ister bu gemi geçisi, ister bugday geçisi, ister petrol, ister dogal gaz olsun bu her zaman cografyayla alakali." diyen Kneissl, "Cografyayi degistiremezsiniz, ekonomiyi de degistiremiyorsunuz o zaman." degerlendirmesinde bulundu.

Kneissl, bunlarin hepsinin enerji piyasalarinin çok kutuplulugunun gelecegi ele alindiginda önemli oldugunun altini çizdi.

Verdigi derslere deginen Kneissl, "Ögrencilerime 'Bir gözlük takin ve bu gözlüklerle petrol, dogal gaz enerji piyasasi olarak bakin.' demistim. Ondan sonra koalisyonlari, çatismalari farkli sekilde algilarsiniz." diye konustu.