New York'ta görev yapan Müslüman polislerden iftar yemegiIslam Dogru

New York'ta görev yapan Müslüman polislerden iftar yemegiIslam Dogru

NEW YORK (AA) - New York Polis Teskilatinda (NYPD) görev yapan Müslüman polisler, New York'taki Müslüman toplum üyeleri ile geleneksel iftar programinda bir araya geldi.

New York Müslüman Polisler Dernegi’nin (MOS), NYPD’nin merkez binasinda düzenledigi geleneksel ramazan iftarina, NYPD’de görev yapan polisler, aileleri, Müslüman ülkelerin diplomatlari ve davetliler katildi.

ABD milli marsi, dua ve MOS baskan yardimcisi Türk komiser Ali Hammutoglu’nun okudugu Kur'an-i Kerim ile baslayan iftar programinda Müslüman polislerin Pakistan’daki sel ile Türkiye ve Suriye’yi etkileyen depremlere yönelik insani yardim faaliyetlerini anlatan bir video sunumu yapildi.

New York Müslüman Polisler Dernegi Baskani Adeel Rana, burada yaptigi konusmada, katilimcilarin ramazanini kutlayarak, dernek olarak NYPD ile sehirdeki Müslüman toplumu arasinda güçlü iliskiler kurmak için çalistiklarini belirtti.

Rana, “Bu aksam, benzersiz bir yer olan New York’ta toplumumuzun birlikteligini ve harika çesitliligini kutluyoruz.” ifadesini kullandi.

NYPD Emniyet Müdürü birinci yardimcisi Edward Caban da iftar dolayisiyla Müslüman polislerin ve ailelerinin arasinda bulunmaktan memnun oldugunu belirtti.???????

Iftar programinda NYPD'de görev yapan basarili polisler ile New York toplumuna yönelik gayretli çalismalari nedeniyle 20 kisiye ödülleri takdim edildi.

Ödüle layik görülenler arasinda, Türkiye’nin New York Baskonsolosu Reyhan Özgür ile Türk Amerikan toplumundan bazi üyeler de yer aldi.