Deprem bölgesinden getirilen kedi ve köpekler veteriner kliniklerinde tedavi ediliyor Metin Tokgöz

Deprem bölgesinden getirilen kedi ve köpekler veteriner kliniklerinde tedavi ediliyor Metin Tokgöz

ISTANBUL (AA) - Gönüllü veteriner hekimler tarafindan Kahramanmaras merkezli 6 Subat'ta meydana gelen depremlerin etkiledigi illerden getirilen 100 köpek ve 32 kedi, Istanbul ve Kocaeli'deki 25 veteriner kliniginde tedavi altina alindi.

Kahramanmaras merkezli 11 ili kapsayan depremlerin ardindan bazilari enkaz altindan kurtarilan 100 köpek ve 32 kedi, gönüllü veterinerler tarafindan Pendik'teki bir veteriner klinigine getirildi.

Bir kisminin tedavisi burada yapilan kedi ve köpekler, Istanbul ve Kocaeli'deki toplam 25 klinige dagitildi. Gönüllü 50 veteriner ve 10 tekniker tarafindan tedavileri yapilan hayvanlarin bir kismi, mikroçipleri sayesinde sahiplerine teslim edilirken, 40'i sahiplendirildi. Veteriner kliniklerinde bakimlari yapilan kedi ve köpekler, tedavileri tamamlandikça sahiplendiriliyor.

- "Travmalarini atlatacagimizi umuyorum"

Deprem bölgesinden getirilen 6 kedi ve köpegin tedavisi de Pendik'teki özel bir veteriner kliniginde sürüyor.

Klinikte görevli Veteriner Rüya Deniz, Istanbul Veteriner Hekimler Odasina bagli çalisan diger klinikler gibi depremler sonrasi ellerinden geleni yapmak için gönüllü çalisma yürüttüklerini söyledi.

Kendi imkanlariyla deprem bölgesine giderek, enkazdan kurtarilan veya sahipleri bilinmeyen evcil hayvanlari Istanbul'a getirdiklerini belirten Deniz, "Hayvanlari takip altina aldik. Çipli olanlari tedavilerinin ardindan sahiplerine ulastirdik. Hayvanlarin bakimlarini tamamen ücretsiz olarak yapiyoruz. Hepsi çok sevecen. Tabii ki travmalari var ama bunlari atlatacagimizi umuyorum. Sahipsiz hayvanlari ise sahiplendirmeye çalisiyoruz." ifadelerini kullandi.