ATP’den enerji sektörüne stratejik girisimMehmet Kadir Kilinç- ATP Genel Müdürü Ümit Cinali: - "Yesil enerji üretici ve tüketicilerini bulusturacak ve ihtiyaçlarini en kisa sürede ve kolaylikla karsilayabilecekleri ATP GreenX platformunu olusturma çalismalarina basliyoruz"

ATP’den enerji sektörüne stratejik girisimMehmet Kadir Kilinç- ATP Genel Müdürü Ümit Cinali:
- "Yesil enerji üretici ve tüketicilerini bulusturacak ve ihtiyaçlarini en kisa sürede ve kolaylikla karsilayabilecekleri ATP GreenX platformunu olusturma çalismalarina basliyoruz"

ISTANBUL (AA) - ATP, GreenX markasi ile yesil enerji ve karbon sertifika ticaretinde global büyümesini sürdürmeyi hedefliyor.

Sirketten yapilan açiklamaya göre, küresel çapta faaliyetlerini Tradesoft, Zenia ve ATP Digital markalariyla farkli sektörlerde sürdüren ATP, büyüme vizyonuyla stratejik girisimlerine devam ediyor. Global piyasalara yenilikçi kurumsal yazilim ve teknolojik altyapi çözümleri sunan ATP, GreenX markasi altinda yesil enerji ve sertifika ticaret platformunu hayata geçirmeyi planliyor.

Türk Patent ve Marka Kurumu tarafindan 13 Mart'ta tescil edilen ATP GreenX markasi altinda, bulut yazilim gelistirme faaliyetlerini 2023'ün ilk yarisinda tamamlamayi hedefliyor.

ATP GreenX’in, sirketlerin ve bireylerin sürdürülebilirlik ilkeleri çerçevesinde net sifir hedeflerine daha kolay ve güvenilir bir sekilde ulasmalarini saglayacak bir yesil enerji ve sertifika ticaret platformu olmasi amaçlaniyor. Green, daha yesil bir dünyayi, X harfi ise daha güzel bir yasam için olusturulacak paylasim platformunu sembolize ediyor.

Açiklamada görüslerine yer verilen ATP Genel Müdürü Ümit Cinali, enerji sektörünün global ölçekte çok büyük, dönüsümlerden geçen ve yüksek ticari hacimlere sahip bir sektör oldugunu belirterek, sunlari kaydetti:

"Enerjideki gelismeleri ve trendleri yakindan takip ediyor ve dijitallesmeye ihtiyaç duyulan alanlari izliyoruz. Kapsamli finans dünyasi tecrübelerimizi de uygulayarak, sektör islemlerini kolaylastiracak ve verimliligi artiracak yazilim platformu ihtiyaçlarini karsilamak amaciyla stratejik bir girisimi gerçeklestiriyoruz. Yesil enerji üretici ve tüketicilerini bulusturacak ve ihtiyaçlarini en kisa sürede ve kolaylikla karsilayabilecekleri ATP GreenX platformunu olusturma çalismalarina basliyoruz. Platformu en kisa zamanda olusturmayi ve Türkiye disina da açmayi hedefliyoruz. Yeni markamizin, ATP ailesi içinde önemli bir yere sahip olacagina ve hizli bir büyüme ivmesi gösterecegine inaniyoruz."