Eskisehir'de parkta islenen cinayetin 7 sanigi hakim karsisindaEmrah Yasar

Eskisehir'de parkta islenen cinayetin 7 sanigi hakim karsisindaEmrah Yasar

ESKISEHIR (AA) - Eskisehir'de geçen yil agustos ayinda parkta çikan kavgada bir kisiyi biçakla öldürdükleri iddia edilen 2'si tutuklu 7 sanigin yargilanmasina devam edildi.

3. Agir Ceza Mahkemesindeki durusmaya, tutuklu saniklar Adnan E. (36) ve Birdal E. (42), tutuksuz yargilanan Hüseyin C. (35), Serdar E. (43), Alaettin T. (59), Ali E. ve Bircan E. (45) ile taraf avukatlari ve maktul Hüseyin Koç'un yakinlari katildi.

Tutuklu saniklar Adnan E. ve Birdal E. savunmalarinda, maktulü öldürme planlarinin olmadigini ileri sürdü.

Maktulün kizi Cansu Koç ise cinayetin tasarlanarak islendigini iddia ederek, "Sanik Birdal'in ifadeleri çeliskilidir. Babamin vücudunda 4'ü öldürücü 13 biçak yarasi tespit edilmistir. Öldürme amaçli hareket edildigi açiktir." dedi.

Mahkeme heyeti, iki sanigin tutuklulugunun, digerleri hakkindaki adli kontrol hükümlerinin devamina karar vererek durusmayi 15 Haziran'a erteledi.

Tepebasi ilçesi Sirintepe Mahallesi'nde 2022 yili agustos ayinda bir parkta çikan biçakli kavgada Hüseyin Koç (44) hayatini kaybetmisti. Kavgaya karistiklari iddia edilen Birdal E, Hüseyin C, Adnan E. ve Serdar E. ile bu kisilerin kaçmasina yardim ettikleri öne sürülen Alaattin T, Ali E. ve Bircan E. gözaltina alinmisti. Tutuklanan Adnan E. ve Birdal E. hakkinda "kasten öldürme", diger 5 sanik hakkinda ise "kasten öldürme" ve "suçluyu kayirma" suçlarindan dava açilmisti.