Trabzon'dan Mus'a gelen fotograf tutkunlari çiçek açan laleleri görüntülediSabri Yildirim

Trabzon'dan Mus'a gelen fotograf tutkunlari çiçek açan laleleri görüntülediSabri Yildirim

MUS (AA) - Trabzon'dan Mus'a gelen fotograf tutkunlari, çiçek açan ters lale ve endemik tür olan 1071 Mus Lalelerini görüntüledi.

Trabzon Fotograf Sanati Derneginin organizasyonuyla kente gelen 43 kisi, 1800 rakimli Çizme Burnu Tepesi'ne tirmandi.

Burada koruma altina alinan ters laleleri görüntüleyen fotograf tutkunlari, daha sonra endemik tür olan ve "Mus 1071" ismiyle tescillenen lalelerin olusturdugu essiz manzarayi fotograf karelerine yansitti.

Grupta yer alan Murathan Bayrak, gazetecilere, Mus lalelerini sosyal medyadan gördügünü ve görüntülemek istedigini söyledi.

Mus'ta ters lalelerin zorlu cografyada yetistigini belirten Bayrak, "Çok sira disi bir bitki. Daglik alanda yetisiyorlar, hayvanlarin zarar vermemesi için gerekli önlemlerin alinmasi gerekir. Çok önemli endemik bir bitki tür. Ters lalelerin yetistigi bölgeye foto kapanlar bile konulabilir." dedi.

Emekli memur Ertugrul Reisoglu ise ilk defa bölgeye geldigini ve lalelerin çok güzel fotograflarini çektiklerini belirtti.

Lalelerin korunmasi gerektigini dile getiren Reisoglu, "Endemik ve bu yöreye has bir bitki. Bu konuda toplumun da bilinçlenmesi gerekiyor. Ters laleler için tepeye çiktik, yorulmamiza degdi. Iyi ki gelmisiz, ölmeden görülmesi gereken bir yer burasi. Özellikle fotograf sevdalilari için ideal." diye konustu.

Tülay Bahçeci de dagda ters lalenin, Mus Ovasi'nda ise 1071 lalesini fotograflamanin güzel bir duygu oldugunu ifade etti.