OEDAS'a tedarikçi iliskileri alaninda "A" derecesi verildiGülsen Çagatay

OEDAS'a tedarikçi iliskileri alaninda "A" derecesi verildiGülsen Çagatay

ANKARA (AA) - Osmangazi Elektrik Dagitim AS'ye (OEDAS), çevresel raporlama platformu Carbon Disclosure Project (CDP) tarafindan Tedarikçi Iliskileri Derecelendirmesi (SER) kategorisinde "A" derecesi verildi.

Sirketten yapilan açiklamaya göre, OEDAS, 2022 degerlendirmesinde bir önceki yilki skorunu korudu.

Faaliyet ve yatirimlariyla sürdürülebilir deger yaratmayi amaç edinen elektrik dagitim sirketi OEDAS, basta tedarikçileri ve taseronlari olmak üzere tüm paydaslarinin çevresel, sosyal ve yönetisim dengelerini gözetmesini dikkate aliyor.

Bu kapsamda OEDAS, elektrik dagitim sektöründe "A" derecesine sahip tek sirket olurken SER’de bu skoru elde eden 19 Türk sirketi arasinda yer aldi.

CDP, tedarikçi iliskileri, iklim degisikligi, su güvenligi, ormanlar ve sehirler olmak üzere toplam bes programda inceleme yapiyor. OEDAS tedarikçi iliskilerinin yani sira iklim degisikligi programi degerlendirmesine de katilan tek dagitim sirketi olarak ön plana çikiyor.

- "Tüm paydaslarimiz için bir rol model olma gayreti ile hareket ediyoruz"

Açiklamada görüslerine yer verilen OEDAS Direktörü Muzaffer Yalçin, taseronlarin çevresel, sosyal ve yönetisim dengelerini gözeterek, insan haklarina saygili bir zeminde durmalarini, onlarla sürdürülebilir bir is iliskisi kurmanin ön kosulu olarak konumlandirdiklarini belirterek, sunlari kaydetti:

"Sirketimizin sürdürülebilirlik stratejisi kapsaminda operasyonlarimizi yürütürken çevre ve toplumu gözetiyor, inovatif ve etik bir is modeli ile kesintisiz hizmet vermeyi, akilli sebeke yatirimlariyla sürdürülebilir deger yaratmayi ve etkin enerji yönetimi prensibi ile bölgeye katki sunmayi amaçliyoruz. Ancak sürdürülebilirlik hedeflerimize ulasmak için tek basimiza hareket etmenin yeterli olmadigini biliyoruz. Bu yaklasimla basta tedarikçi ve taseronlarimiz olmak üzere tüm paydaslarimiz için bir rol model olma gayreti ile hareket ediyoruz."