Doga Koleji Kariyer Günleri'nin 8'incisi gerçeklestirildiFatma Eda Topcu- Ögrenciler, 26 kariyer dersliklerinde endüstri mühendisliginden psikolojiye, yazilim mühendisliginden fizyoterapiye 36 alanda uzman akademisyenlerle kariyer planlama süreçlerinde hedefledikleri bölümleri yakindan tanima firsati buldu

Doga Koleji Kariyer Günleri'nin 8'incisi gerçeklestirildiFatma Eda Topcu- Ögrenciler, 26 kariyer dersliklerinde endüstri mühendisliginden psikolojiye, yazilim mühendisliginden fizyoterapiye 36 alanda uzman akademisyenlerle kariyer planlama süreçlerinde hedefledikleri bölümleri yakindan tanima firsati buldu

ISTANBUL (AA) - Doga Koleji Kariyer Günleri'nin 8'incisi Istanbul Bilgi Üniversitesi'nin katkilariyla 3 farkli merkezde gerçeklesti.

Doga Koleji'nden yapilan açiklamaya göre, Doga Koleji Lise Rehberlik Bölümü tarafindan geleneksel olarak düzenlenen "Doga Kariyer Günleri"nde ögrenciler, basta Istanbul Bilgi Üniversitesi olmak üzere birçok üniversitenin akademisyenleri ile bir araya geldi.

Ögrenciler, 26 kariyer dersliklerinde endüstri mühendisliginden psikolojiye, yazilim mühendisliginden fizyoterapiye 36 alanda uzman akademisyenlerle kariyer planlama süreçlerinde hedefledikleri bölümleri yakindan tanima firsati buldu.

Istanbul Bilgi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Ege Yazgan, ögrencilere kariyer planlamalari ile ilgili önemli tavsiyelerde bulundu.

8'inci Doga Kariyer Günleri'nde Istanbul Doga lise ögrencileri, Istanbul Bilgi Üniversitesi ev sahipliginde santralistanbul kampüsünde, Ankara Doga ögrencileri, Doga Koleji Incek kampüsünde ve Ege Bölgesi Doga ögrencileri, Doga Koleji Izmir Mavisehir-3 kampüsünde kariyer planlamalarina isik tutacak bilgi ve deneyimlere sahip konusmacilar ve alaninda uzman akademisyenlerle bulustu.

- "Mutlu olacaginiz bölüm ve üniversiteyi tercih etmeniz, tesir altinda kalmadan karar vermeniz saglikli olacaktir"

Açiklamada görüslerine yer verilen Istanbul Bilgi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Ege Yazgan, "Kariyer planlama süreçlerinizde, seçimlerinizde çevrenizin sizlere mutlaka etkisi olacaktir. Tam olarak ne istediginizi bilmek kolay bir is olmasa da son karari vermesi gereken sizlersiniz. Bu hayat sizin hayatiniz. Kendinizi taniyarak, güçlü ve gelistirebileceginiz yönlerinizi kesfederek, kendinizi iyi degerlendirerek orada olmaktan gerçekten mutlu olacaginiz bölüm ve üniversiteyi tercih etmeniz, tesir altinda kalmadan karar vermeniz saglikli olacaktir." degerlendirmesinde bulundu.

Ankara ve Izmir Doga Kariyer Günleri'nde ögrenciler ile bir araya gelen Istanbul Bilgi Üniversitesi Egitim Danismani Serkan Duru ise "Odaklan, Harekete Geç’" baslikli seminerinde ögrencilere "Nicelik asla ve asla niteligi olusturmaz. O yüzden ilk odaklanacaginiz sey nitelik ve kalite olmalidir." tavsiyesini verdi.

Verilen bilgiye göre, ögrenciler, Istanbul, Ankara ve Izmir'de gerçeklesen Doga Kariyer Günleri'nde, endüstri mühendisligi, elektrik elektronik mühendisligi, bilgisayar/yazilim mühendisligi, insaat mühendisligi, mekatronik mühendisligi, tip, dis hekimligi, eczacilik, beslenme ve diyetetik, fizyoterapi ve rehabilitasyon, mimarlik, iç mimarlik ve çevre tasarimi, hukuk, isletme, ekonomi, uluslararasi ticaret, uluslararasi iliskiler, siyaset bilimi ve kamu yönetimi, psikoloji gibi bölümlerin yer aldigi toplam 26 kariyer dersliklerinde 36 alanda uzman akademisyenler ile bir araya gelerek hem bölümler hakkinda bilgi aldi hem de akademisyenlerin bilimin isiginda deneyim ve tecrübelerinden faydalanma firsati buldu.