Ormancilar ve hayirseverler 3 bin ton yakacagi deprem bölgesine gönderdiÖzgür Alantor- Kastamonu Orman Bölge Müdürü Fahri Sönmezoglu: - "Su ana kadar 3 bin tona yakin odunu deprem bölgesine gönderdik. Bu yardimlarimiz devam edecek"

Ormancilar ve hayirseverler 3 bin ton yakacagi deprem bölgesine gönderdiÖzgür Alantor- Kastamonu Orman Bölge Müdürü Fahri Sönmezoglu:
- "Su ana kadar 3 bin tona yakin odunu deprem bölgesine gönderdik. Bu yardimlarimiz devam edecek"

KASTAMONU (AA) - Kastamonu'da hayirsever vatandaslar ve Orman Bölge Müdürlügü tarafindan hazirlanan 3 bin ton yakacak odun deprem bölgesine gönderildi.

Kahramanmaras merkezli 6 Subat'taki depremler sonrasinda bölgedeki depremzedelerin isinma ihtiyacinin karsilanmasi için Kastamonu Orman Bölge Müdürlügünce çalisma baslatildi.

Sanayiciler ve köylerde yasayan vatandaslarin getirdigi odunlar, Bölge Müdürlügünün katkilari ile toplanarak, sobada yakilacak sekilde kesildi. Daha sonra kamyonlara yüklenen odunlar, deprem bölgesine sevk edildi.

Kastamonu Orman Bölge Müdürü Fahri Sönmezoglu, AA muhabirine, depremin herkesi derinden üzdügünü söyledi.

Afet sonrasi hemen çalismalara baslandigini belirten Sönmezoglu, ?"6 Subat sabahi Orman Genel Müdürümüz Bekir Karacabey'in talimatlari ile Türkiye'deki tüm orman teskilatlari harekete geçti. Genel Müdürümüz 'Orman Kurtarma Timi' ORKUT ekiplerini, kamyonlari ve tüm insan gücünü deprem bölgesine göndermek üzere gerekli hazirliklari yapmamiz talimatini verdi. Ayni sekilde treylerler ve ekskavatörleri göndermemiz talimatini verdi. 07.00 sularinda 3 treyleri, ekskavatörlerle yola çikardik. Iki damperli kamyona odun yükledik, 4 pikap, 2 minibüsü yardim malzemeleri ile doldurup 15 ORKUT ekibimizi yola çikardik." diye konustu.

Gün içinde yardimlari göndermeye devam ettiklerini anlatan Sönmezoglu, "Hemen ardindan arama kurtarma isçileri ve malzemeleri, deprem magdurlarina biraz olsun destek olunabilecek yardim malzemeleri ile doldurdugumuz 34 pikabi o gün yola çikardik. 7 Subat sabahi ekiplerimiz, Kahramanmaras, Adiyaman ve Malatya'ya ulasti." dedi.

Sönmezoglu, ekiplerin enkazdan çok sayida depremzedeyi kurtardigini dile getirerek söyle devam etti:

"Arama kurtarma ekiplerimiz 13 vatandasimizi canli olarak enkazdan çikardi. Zaman zaman 255 kisiye kadar çikan yardim personelimiz deprem bölgesinde çalismalarini sürdürüyor. Su anda da tüm is makinelerimizle, 5 kamyon, 4 treyler, 7 ekskavatör, 3 mini ekskavatör ile deprem bölgesinde enkaz kaldirma, çadir kent olusturma, yardim organizasyonuna destek gibi birçok alanda vazife yürütüyoruz."

Kastamonu'da vatandaslarin bölgeye destek için elinden geleni yaptigini vurgulayan Sönmezoglu, sunlari kaydetti:

"Kastamonulu kadirsinas insanlarimizin büyük destegi ile tüm köylülerimiz, sanayicilerimizin isbirligi ve dayanismasiyla 2 bin 500 ton kesilmis, kiyilmis ve çuvallanmis odun gönderdik. Ekiplerimiz oradaki depremzedelere çuvallarla odunlari ulastirdi. Gönüllü vatandaslar, is adamlari ve idaremizin hazirladigi odunlari, personelimiz tarafindan soba boyunda kesip kamyonla bölgeye gönderiyoruz. Yine ayni sekilde henüz kesilmemis, 1 metre ebatli odun da gönderdik. Su ana kadar 3 bin tona yakin odunu deprem bölgesine gönderdik. Bu yardimlarimiz devam edecek. Hep birlikte deprem bölgesindeki halkimizla büyük dayanisma içinde olmaya devam edecegiz."