Sanliurfa'da saganak derelerin tasmasina neden olduEsber Ayaydin,Müslüm Etgü- Bir alt geçidin suyla dolmasi nedeniyle dalgiçlar tedbir amaçli çalisma baslatti - Vali Salih Ayhan: - "Dere ve kanal yataklarina yakin zemin ve bodrum kat evlerde ikamet eden vatandaslarimizin evlerini bosaltmasi gerekmektedir"

Sanliurfa'da saganak derelerin tasmasina neden olduEsber Ayaydin,Müslüm Etgü- Bir alt geçidin suyla dolmasi nedeniyle dalgiçlar tedbir amaçli çalisma baslatti
- Vali Salih Ayhan:
- "Dere ve kanal yataklarina yakin zemin ve bodrum kat evlerde ikamet eden vatandaslarimizin evlerini bosaltmasi gerekmektedir"

SANLIURFA (AA) - Sanliurfa'da dün aksamdan beri etkili olan saganak sonucu bazi dereler tasti, araçlar suyun içinde kaldi.

Kentte dün aksam saatlerinden itibaren etkisini sürdüren saganak nedeniyle merkez Eyyübiye, Haliliye ve Karaköprü ilçelerinde çok sayida sokak ve cadde su altinda kaldi.

Karaköprü ilçesinde bulunan Akpiyar Deresi'nin bazi yerlerde tasmasi sonucu yan tarafindan geçen 35 Metre Yolu'nda su birikintileri olustu.

Kent merkezindeki Abide Kavsagi'ndaki alt geçit ise tamamen suyla doldu. Bölgeye yönlendirilen dalgiçlar, tedbir amaçli arama çalismasi baslatti.

Su baskinlari nedeniyle bazi alt geçitler ile ana güzergahlarda ulasimin güçlükle saglandigi ögrenildi.

Kentin ana cadde ve kavsaklarinda sikisan trafigi, polis ekipleri yönlendirmeye çalisiyor.

Sehirde saganak devam ediyor.

Vali Salih Ayhan, sosyal medya hesabindan yaptigi açiklamada, "Siddetli saganak etkisini devam ettiriyor. Dere ve kanal tasmalari meydana gelebileceginden dere ve kanal yataklarina yakin zemin ve bodrum kat evlerde ikamet eden vatandaslarimizin evlerini bosaltmasi gerekmektedir." ifadelerini kullandi.