Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde yarin Sevilla ile rövans maçina çikacakMurat Kaya- Son 16 turunda Ispanya temsilcisine deplasmandaki ilk maçta 2-0 maglup olan sari-lacivertliler, rövans maçinda çeyrek final kapisini açacak bir skor bulmayi hedefliyor

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde yarin Sevilla ile rövans maçina çikacakMurat Kaya- Son 16 turunda Ispanya temsilcisine deplasmandaki ilk maçta 2-0 maglup olan sari-lacivertliler, rövans maçinda çeyrek final kapisini açacak bir skor bulmayi hedefliyor

ISTANBUL (AA) -Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda deplasmanda 2-0 yenildigi ilk maçin rövansinda, yarin Ispanya temsilcisi Sevilla'yi konuk edecek.

Ülker Stadi'nda saat 20.45'te baslayacak karsilasmayi, Ingiltere Futbol Federasyonundan hakem Michael Oliver yönetecek. Müsabakada Oliver'in yardimciliklarini Stuart Burt ve Simon Bennett yapacak.

Fenerbahçe, deplasmanda yapilan son 16 turu ilk maçinda rakibine, ikinci yarida atilan gollerle 2-0 yenilmisti.


- Fenerbahçe çeyrek final için sahaya çikacak


Fenerbahçe, Rennes, Dinamo Kiev, AEK Larnaca'nin yer aldigi UEFA Avrupa Ligi B Grubu'nu, 6 maçta elde ettigi 4 galibiyet, 2 beraberlik ve 14 puanla lider bitirdi.

Avrupa Ligi'nin 6 kupayla en çok kazanan takimi olan Sevilla ise Manchester City, Borussia Dortmund ve Kopenhag'in oldugu Sampiyonlar Ligi G Grubu'nu 3. sirada tamamlayarak yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam etti. Play-off turunda Hollanda'nin PSV Eindhoven takimiyla eslesen Sevilla, evinde 3-0 yendigi rakibine deplasmanda 2-0 yenilmesine ragmen tur atladi ve Fenerbahçe'nin rakibi oldu.

Mücadele ettigi ligde kötü günler geçiren Avrupa'nin köklü takimlarindan Sevilla'ya deplasmanda ilk maçta 2-0 yenilen sari-lacivertliler, yarinki rövans maçinda taraftarinin da destegiyle Avrupa Ligi'nde çeyrek finale kalmayi saglayacak skor bulmayi hedefliyor.

2008 yilinda Sampiyonlar Ligi son 16 turunda Sevilla ile eslesen sari-lacivertliler, Ispanyol rakibini eleyerek adini çeyrek finale yazdirmayi basarmisti.


- Fenerbahçe'de eksikler


Fenerbahçe, Sevilla karsisina, sakatligi devam eden Luan Peres ve ilk maçta sakatlanarak oyundan çikan Lincoln Henrique'den yoksun çikacak.

Sari-lacivertlilerin kadrosunda, isimleri UEFA'ya bildirilmeyen Nazim Sangare, Gustavo Henrique, Ezgjan Alioski ve Serdar Dursun da yer almayacak.

Fenerbahçe'nin ara transfer döneminde kadrosuna kattigi Jayden Oosterwolde ise sans verilmesi durumunda Avrupa Ligi'nde ilk kez sari-lacivert formayi giyecek.


- Avrupa kupalarinda 254. maç


Sari-lacivertliler, Avrupa kupalarindaki 253 müsabakada 94 galibiyet, 55 beraberlik ve 104 maglubiyet yasadi.

Bu maçlarda rakip fileleri 325 kez havalandiran Fenerbahçe, kalesinde ise 367 gol gördü.


- Kupa 2'de 136. maç


Fenerbahçe, eski adiyla UEFA Kupasi, yeni adiyla ise UEFA Avrupa Ligi'nde 136. maçina çikacak.

Sari-lacivertliler, daha önce, bu kulvarda 135 müsabakada 59 galibiyet, 33 beraberlik ve 43 maglubiyet yasadi.

Fenerbahçe rakip filelere 190 gol gönderirken, kalesinde 171 gol gördü.

Sari-lacivertliler, yeni adiyla düzenlenmeye basladiktan sonra UEFA Avrupa Ligi'nde ise 81 maça çikti. Bu müsabakalarda 41 galibiyet, 23 beraberlik ve 17 yenilgi yasayan Fenerbahçe, 118 gol atarken, 80 gol yedi.