Pakistan'da mahkeme, Imran Han'a yönelik operasyonun durdurulmasi kararini yeniden uzattiMuhammet Nazim Tasci

Pakistan'da mahkeme, Imran Han'a yönelik operasyonun durdurulmasi kararini yeniden uzattiMuhammet Nazim Tasci

LAHOR (AA) - Pakistan'da Lahor Yüksek Mahkemesi, yargilandigi davanin durusmalarina katilmadigi gerekçesiyle hakkinda tutuklama karari verilen eski Basbakan Imran Han'in gözaltina alinmasi için polisin baslattigi operasyonun bir gün daha durdurulmasina karar verdi.

Ulusal basindaki haberlere göre, Lahor Yüksek Mahkemesi, hükümetin ve güvenlik güçlerinin yarina kadar operasyonu durdurmasi karari aldi.

Mahkeme, Pakistan Adalet Hareketi Partisi (PTI) lideri Han'in 19 Mart’ta Lahor’da düzenleyecegi mitingin durdurulmasina karar verirken, hükümetten ve muhalefetten meseleyi müzakere ile çözmesini istedi.

Öte yandan, Islamabad'daki alt mahkeme yargici Zafer Ikbal, Han'in mahkemeye çikmasi durumunda tutuklama kararinin askiya alinacagini belirtti.

Dün, Lahor Yüksek Mahkemesi, Han'in gözaltina alinmasi için polisin baslattigi operasyonun bugün saat 10.00’a kadar durdurulmasina karar vermisti.

- Han'in destekçileri, konutunun çevresinde hazirlik yapiyor

PTI lideri Han'in taraftarlari, olasi gözalti operasyonuna karsi liderlerinin Lahor'daki evinin çevresinde hazirlik yapiyor.

Han'in Zaman Park bölgesindeki konutuna açilan yollara konteyner yerlestiren PTI destekçileri, kum torbalariyla da barikatlar olusturuyor.

- Gözaltina alinamamisti

Polisin, Han’i gözaltina almak için 14 mart'ta baslattigi operasyon sonucu PTI taraftarlari ile emniyet mensuplari arasinda çatismalar yasanmisti.

Polis ve paramiliter birlikler, Imran Han’i gözaltina alamamisti.

Olaylarda 60'tan fazla polis yaralanmis, 15 gösterici gözaltina alinmisti.

- Imran Han hükümeti Nisan 2022'de düsmüstü

Pakistan'da, parlamentoda 10 Nisan 2022'de yapilan güven oylamasinda, 174 "hayir" oyuyla Imran Han hükümeti düsmüstü.

Ülkede, 3 dönem basbakanlik yapan Navaz Serif'in kardesi Sahbaz Serif, 11 Nisan'da Mecliste düzenlenen seçimde 174 oyla salt çogunlugun destegini alarak basbakan seçilmisti.