Yunanistan'da basin çalisanlari tren kazasinda hayatini kaybedenler için greve gittiDerya Gülnaz Özcan

Yunanistan'da basin çalisanlari tren kazasinda hayatini kaybedenler için greve gittiDerya Gülnaz Özcan

ATINA (AA) - Yunanistan'da basin mensuplari, 28 Subat'ta ülkede yasanan ve 57 kisinin ölümüyle sonuçlanan tren kazasinin sorumlularinin bulunmasi talebiyle greve gitti.

Bugün basin mensuplarinin aldigi grev karari çerçevesinde haber bültenleri yayinlanmazken, gazete çalisanlari da bir günlügüne is birakti.

Memur Sendikalari Konfederasyonu (ADEDY) da tren kazasinda sorumlularin bulunmasi istemiyle yarin 24 saatlik grev ve baskent Atina'da eylem karari aldi.

Bu grev kararina destek veren basin mensuplari, yarinki grev ve eylemi haberlestirebilmek için çalismak istemeleri nedeniyle, greve bugün katildi.

- Olay

28 Subat Sali günü yerel saatle 23.20'de Larisa kentinin 26 kilometre uzagindaki Tempi bölgesinde meydana gelen kazada, çogu üniversite ögrencisi 57 kisi hayatini kaybetmisti.

Bir yolcu ve bir yük treninin ayni ray hatti üzerinde karsi istikametlerde ilerlerken çarpismasi, Yunanistan demir yollarindaki altyapi ve güvenlik sistemlerinin eksikligini ortaya çikarmis ve ihmaller tepkilere yol açmisti.