Enkazdan çikan milli atici Safiye ve Rümeysa, Katar'da Dünya Kupasi'nda mücadele ettiAhmed Yusuf Bitmez,Muhammed Boztepe- Kahramanmarasli merkezli 11 ili etkileyen depremlerde etkilenen Safiye Saritürk Temizdemir, Rümeysa Pelin Kaya ve Muhammed Seyhun Kaya, Türkiye'ye Katar'daki Dünya Kupasi'nda temsil etti - Milli atici Safiye Saritürk Temizdemir: "Avrupa Oyunlari için puan veren bir yarismaydi ve hepimiz Avrupa Oyunlari'na gitmeye hak kazandik. Güzel sonuçlarla ülkemize dönüyoruz, milletimize

Enkazdan çikan milli atici Safiye ve Rümeysa, Katar'da Dünya Kupasi'nda mücadele ettiAhmed Yusuf Bitmez,Muhammed Boztepe- Kahramanmarasli merkezli 11 ili etkileyen depremlerde etkilenen Safiye Saritürk Temizdemir, Rümeysa Pelin Kaya ve Muhammed Seyhun Kaya, Türkiye'ye Katar'daki Dünya Kupasi'nda temsil etti 
- Milli atici Safiye Saritürk Temizdemir:
"Avrupa Oyunlari için puan veren bir yarismaydi ve hepimiz Avrupa Oyunlari'na gitmeye hak kazandik. Güzel sonuçlarla ülkemize dönüyoruz, milletimize

DOHA (AA) - AHMED YUSUF BITMEZ / MUHAMMED BOZTEPE - Kahramanmarasli merkezli 11 ili etkileyen depremlerde, enkazdan çikan Safiye Saritürk Temizdemir ve Rümeysa Pelin Kaya, takim arkadaslariyla Katar'daki Plak Atislari Dünya Kupasi'nda Türkiye'yi temsil etti.

Milli aticilar, Katar'da düzenlenen Plak Atislari Dünya Kupasi'nda elde ettikleri basarilari depremzedelere armagan etti.

Baskent Doha'da gerçeklestirilen organizasyonda Türkiye'yi sekiz sporcu temsil etti. Bu sporculardan Rümeysa Pelin Kaya, Safiye Saritürk Temizdemir ve Muhammed Seyhun Kaya, 6 Subat'ta Kahramanmarasli merkezli 11 ili etkileyen depremlerde, birçok yakinini kaybetti, evleri yikildi ve arabalari enkaz altinda kaldi.

Türkiye Aticilik ve Avcilik Federasyonu yetkililerinin "Bu durumda organizasyona gitmeyebilirsiniz." demesine ragmen Katar'a gelen Kahramanmarasli merkezli 11 ili etkileyen depremlerde etkilenen Rümeysa Pelin Kaya, Safiye Saritürk Temizdemir diger milli aticilar gibi Türkiye'yi basariyla temsil etti.

Plak Atislari Dünya Kupasi'nda trap erkekler kategorisinde altin madalya kazanan Oguzhan Tüzün, ayni kategoride mücadele eden Rümeysa Pelin Kaya, Safiye Saritürk Temizdemir ve Nedim Tolga Tunçer ile Türkiye Aticilik ve Avcilik Federasyonu Asbaskani Ömer Seyfi Aktülün, depremin gölgesinde yapilan organizasyonla ilgili AA muhabirine açiklamalarda bulundu.


- Cumhurbaskani Erdogan'in hediye ettigi tüfekle yaristi

Milli atici Safiye Saritürk Temizdemir, yasanan depremde evinin yikildigini, arabasinin da enkaz altinda kaldigini dile getirdi.

Sadece arabasinin hasar görmeyen bagaj kisminda bulunan antrenman çantasi ve tüfegini kurtarabildigini aktaran Safiye Saritürk Temizdemir, su ifadeleri kullandi:

"Kullanmis oldugum tüfegi Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan hediye etmisti. Eger onlari kaybetseydim su an burada olmayacaktim. Devletimiz bize "Isterseniz müsabakaya katilmayabilirsiniz' diye seçenek de sundu. Çünkü herkes bizim yasadigimiz olayin çok zor oldugunu biliyor. Psikolojik olarak gerçekten kötü durumdayiz. Burada elimizden gelenin en iyisini yaptik. Güzel sonuçlar aldik. Avrupa Oyunlari için puan veren bir yarismaydi ve hepimiz Avrupa Oyunlari'na gitmeye hak kazandik. Güzel sonuçlarla ülkemize dönüyoruz, milletimize armagan olsun."


- Rümeysa Pelin Kaya : "Bu durumda bile olsak buraya gelip ülkemizi temsil etmek istedik"

Milli sporcu Rümeysa Pelin Kaya da depremde hayatini kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakinlarina bassagligi dileyerek, "Depremde her seyimizi kaybettik. Federasyonumuza destekleri için çok tesekkür ederiz. Bu durumda bile olsak buraya gelip ülkemizi temsil etmek istedik. Güzel sonuçlarla dönüyoruz. Organizasyonda bir altin madalya bir de dördüncülük elde ettik. Bu basarilari ülkemize armagan etmek istiyoruz." dedi.


- Oguzhan Tüzün: "Olimpiyatlara kadar performansimiz yükselerek devam edecek"

Milli sporcu Oguzhan Tüzün, 6 Subat'ta Kahramanmarasli merkezli 11 ili etkileyen depremler nedeniyle organizasyona milli takim olarak zor sartlar altinda hazirlandiklarini ifade etti.

Buna ragmen organizasyondan istediklerini aldiklarini belirten Oguzhan, "Kendi açimdan da iyi bir müsabaka oldu. Hazir oldugumuzu görüyoruz. Olimpiyatlara kadar performansimiz yükselerek devam edecek. Desteklerinden dolayi federasyonumuz ve devlet büyüklerimize tesekkür ediyoruz. Kazandigim altin madalyayi depremden etkilenen tüm vatandaslarimiza armagan ediyorum." diye konustu.


- Nedim Tolga Tunçer: "Karisik takimda çok küçük bir puan farkiyla madalyayi kaçirarak dördüncü olduk"

Milli atici Nedim Tolga Tunçer, depremden dolayi Türkiye'nin zor durumlardan geçtigini vurgulayarak, "Depremde hayatini kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakinlarina bassagligi ve sabir diliyorum. Önümüzdeki yarismalarda daha fazla madalya kazanarak ülkemize gurur ve mutluluk yasatmak nasip olur. Karisik takimda çok küçük bir puan farkiyla madalyayi kaçirarak dördüncü olduk. Umarim önümüzdeki yarismalarda madalyayla dönmek, vatandaslarimizi gururlandirmak nasip olur." ifadelerini kullandi.


- Federasyon Asbaskani Ömer Seyfi Aktülün: "Sporcularimizdan ikisi enkazdan çikarak buraya geldi"

Türkiye Aticilik ve Avcilik Federasyonu Asbaskani Ömer Seyfi Aktülün de 8 sporcuyla Katar'a geldiklerini animsatarak, sunlari kaydetti:

"8 sporcumuzun 3'ü Kahramanmaras'tan geldi. Sporcularimizdan ikisi enkazdan çikarak buraya geldi. Burada ülkemizi en iyi sekilde temsil etmenin gayreti içerisinde oldular. Hepsine mütesekkiriz. Sportif anlamda güzel bir güzel bir turnuva oldu. Iyi neticeler aldik. Bir altin madalya aldik, bronz madalyayi da bir puanla kaçirdik. Genel anlamda sporcularimiz çok iyi mücadele etti. Aldigimiz madalyayi milletimize armagan ediyoruz."