2023-ALES/1 geç basvurulari basladiUtku Simsek- Basvurular, ÖSYM basvuru merkezlerinin yani sira "https://ais.osym.gov.tr" ve ÖSYM aday islemleri mobil uygulamasindan 13 Mart'a kadar yapilabilecek - 2023-ALES/1 sinavina Adiyaman, Hatay, Kahramanmaras ve Malatya sinav merkezlerinde girmek için tercihte bulunan adaylarin, sinav merkezi tercihlerini güncellemeleri gerekiyor

2023-ALES/1 geç basvurulari basladiUtku Simsek- Basvurular, ÖSYM basvuru merkezlerinin yani sira "https://ais.osym.gov.tr" ve ÖSYM aday islemleri mobil uygulamasindan 13 Mart'a kadar yapilabilecek
- 2023-ALES/1 sinavina Adiyaman, Hatay, Kahramanmaras ve Malatya sinav merkezlerinde girmek için tercihte bulunan adaylarin, sinav merkezi tercihlerini güncellemeleri gerekiyor

ANKARA (AA) - Ölçme, Seçme ve Yerlestirme Merkezi (ÖSYM) Baskanliginca 16 Nisan'da uygulanacak, Akademik Personel ve Lisansüstü Egitimi Giris Sinavi (2023-ALES/1) geç basvurulari basladi.

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan bilgiye göre, 16 Nisan 2023'te yapilacak sinava geç basvurular, 13 Mart'a kadar alinacak.

Adaylar basvurularini, ÖSYM merkezlerinin yani sira "https://ais.osym.gov.tr" adresi ve ÖSYM aday islemleri mobil uygulamasindan da yapabilecek.

- Adiyaman, Hatay, Kahramanmaras ve Malatya'da sinav yapilmayacak

ÖSYM Yönetim Kurulu'nun karariyla depremden etkilenen Adiyaman, Hatay, Kahramanmaras ve Malatya'da 2023-ALES/1 yapilmayacak.

2023-ALES/1'e Adiyaman, Hatay, Kahramanmaras ve Malatya sinav merkezlerinde girmek için tercihte bulunan adaylarin, sinav merkezi tercihlerini güncellemeleri gerekiyor.

Adiyaman, Hatay, Kahramanmaras ve Malatya sinav merkezlerinde sinava girmek için tercihte bulunan ancak belirtilen sürede sinav merkezi tercihini güncellemeyen adaylardan sinav merkezi Adiyaman olanlar Sanliurfa'da, sinav merkezi Hatay olanlar Adana'da, sinav merkezi Kahramanmaras olanlar Gaziantep'te, sinav merkezi Malatya bulunanlar ise Elazig'da sinava alinacak.