Vodafone, Kahramanmaras'ta çocuklar için "konteyner teknoloji sinifi" kurduEmirhan Yilmaz- Sirketin reklam yüzü oyuncu Aras Bulut Iynemli, konteyner teknoloji sinifinin açilisina katilarak depremden etkilenen çocuklarla bulustu

Vodafone, Kahramanmaras'ta çocuklar için "konteyner teknoloji sinifi" kurduEmirhan Yilmaz- Sirketin reklam yüzü oyuncu Aras Bulut Iynemli, konteyner teknoloji sinifinin açilisina katilarak depremden etkilenen çocuklarla bulustu

ISTANBUL (AA) - Türkiye Vodafone Vakfi'nin "Yarini Kodlayanlar Sosyal Hayata Destek" projesi kapsaminda Kahramanmaras’ta çocuklar için konteyner teknoloji sinifi kuruldu.

Sirketten yapilan açiklamaya göre, Türkiye Vodafone Vakfi ve Habitat Dernegi tarafindan dijital gelecege hazir nesiller yetistirme hedefiyle baslatilan "Yarini Kodlayanlar" projesinde bu yil ana odak Kahramanmaras merkezli depremlerden etkilenen çocuklar oldu.

Bu çerçevede nisan ayinda Adiyaman'daki çocuklar için konteyner teknoloji sinifi kuran Vodafone'un siradaki duragi Kahramanmaras olarak belirlendi. Depremden etkilenen çocuklar için Kahramanmaras’ta konteyner teknoloji sinifi açan sirket, reklam yüzü Aras Bulut Iynemli'yi de çocuklarla bulusturdu.

Konteyner teknoloji sinifinin açilisina katilan Iynemli, ilk ziyaretini Kahramanmaras Kadioglu Çiftligi Ilkokulu'na yapan gezici egitim çadirinda da çocuklarla bir araya geldi. Oyuncu, depremden etkilenen çocuklarla sohbet edip hatira fotografi çektirdi.

Açiklamada etkinlikteki konusmasina yer verilen Iynemli, yasanan büyük afetin yaralarinin hep birlikte sarilacagini belirterek, "Hem bireysel hem de kurumsal olarak yapabilecegimiz çok sey var. Özellikle depremden etkilenen çocuklarimizin gelecege umutla bakmalarini saglamamiz çok önemli. 'Yarini Kodlayanlar Sosyal Hayata Destek' projesinin afet bölgesindeki çocuklarimizin hayatinda önemli bir renk, gelecege yönelik hayallerinde önemli bir basamak olacagina inaniyorum. Bu projeyi gönülden destekliyorum." ifadelerini kullandi.

- Gezici egitim çadiri, afetten etkilenen 11 ildeki köy, çadir kent ve konteyner kentleri ziyaret edecek

Verilen bilgiye göre, "Yarini Kodlayanlar Sosyal Hayata Destek" projesiyle, afet bölgesindeki çocuklarin egitimine katki saglanmasi amaçlaniyor.

Proje kapsaminda bölgede 4 konteyner teknoloji sinifi kurulacak. Ayrica, bir gezici egitim çadiri da afetten etkilenen 11 ildeki köy, çadir kent ve konteyner kentleri ziyaret edecek. Konteyner siniflar ve gezici egitim çadirinda, 7-14 yas arasi çocuklar için müzik ve masal atölyeleri, kodlama egitimleri ve çesitli sosyal etkinlikler düzenlenecek ve oyun terapisiyle psikososyal destek saglanacak.

Projeyle, toplam 100 bin çocuga ulasilmasi hedefleniyor.