Bu ay 561 milyon 123 bin 454 lira Sosyal ve Ekonomik Destek ödemesi yapildiSefa Sahin

Bu ay 561 milyon 123 bin 454 lira Sosyal ve Ekonomik Destek ödemesi yapildiSefa Sahin

ANKARA (AA) - Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik, ihtiyaç sahibi ailelere, çocuklarinin masraflarinin karsilanmasi amaciyla mayista 561 milyon 123 bin 454 lira Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemesi yapildigini bildirdi.

Bakan Yanik, yazili açiklamasinda, çocuk politikalarinin temelinin aile bütünlügünün korunmasi ve çocugun aile ortaminda saglikli birey olarak yetistirilmesi oldugunu belirtti.

Bu kapsamda, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklari için sosyal ve ekonomik destek verdiklerini kaydeden Yanik, aile bütünlügünün korunmasina ve çocuklarin ailelerinin yaninda gelecege hazirlanmasina önem verdiklerini, ekonomik gerekçelerle çocuklarin ailelerinden kopmasini önlemeyi amaçladiklarini ifade etti.

Yanik, SED ödemesiyle ihtiyaç sahibi ailelerdeki 178 bin çocugun masraflarini karsiladiklarini hatirlatarak, söyle devam etti:

"SED ile ailelerin, çocuklarinin temel gereksinimlerini ve egitim giderlerini karsiliyoruz. Ihtiyaç sahibi ailelerimize çocuklari için mayis ayinda toplam 561 milyon 123 bin 454 lira tutarinda SED ödemesi yaptik."