Patlayan lastiklerle deprem bölgesine yardim ulastiran tir sürücüsüne dorse hediye edildiHavva Dereagzi- Konyali dorse üreticisi Mustafa Türkmen: - "Allah'in izniyle, devletimizin gücüyle ve milletimizin birligiyle bugünleri asacagimiza inaniyorum" - Tir soförü Murat Kaan Erdem: - "Orada böyle bir felaket yasanmisken milli suuru bulunan her Türk vatandasinin yapabilecegi seyleri yaptik. Çok güzel tepkiler aldik, bize destek olan herkese çok tesekkür ederiz"

Patlayan lastiklerle deprem bölgesine yardim ulastiran tir sürücüsüne dorse hediye edildiHavva Dereagzi- Konyali dorse üreticisi Mustafa Türkmen:
- "Allah'in izniyle, devletimizin gücüyle ve milletimizin birligiyle bugünleri asacagimiza inaniyorum"
- Tir soförü Murat Kaan Erdem:
- "Orada böyle bir felaket yasanmisken milli suuru bulunan her Türk vatandasinin yapabilecegi seyleri yaptik. Çok güzel tepkiler aldik, bize destek olan herkese çok tesekkür ederiz"

KONYA (AA) - Kahramanmaras merkezli 6 Subat'taki depremlerin ardindan tira yükledikleri yardim malzemelerini, aracinin iki lastiginin patlamasina ragmen bölgeye ulastiran soföre, Konyali bir üretici firma tarafindan yeni dorse verildi.

Büsan Organize Sanayi'nde düzenlenen törende dorse, memleketleri Tokat'tan tira yükledikleri yardim malzemelerini bölgeye ulastiran Murat Kaan Erdem'e teslim edildi.

Konyali dorse üreticisi Mustafa Türkmen, gazetecilere, yasanan depremler nedeniyle üzüntüsünü dile getirerek, bir yandan da insanlarin birlik ve beraberlik içinde yaralari sarmaya çalismalarinin mutluluk verici oldugunu söyledi.

Her zaman depremzedelerin yaninda olduklarini vurgulayan Türkmen, "Dorseyi yaparken Konya'daki tüm dorse üreticisi arkadaslarim aradi. Arayan herkes ayri bir parçayi hediye etmek istedi ama biz bu isi tek basimiza tamamlamak istedik. Allah'in izniyle teslimatimizi yaptik. Allah'in izniyle, devletimizin gücüyle ve milletimizin birligiyle bugünleri asacagimiza inaniyorum." ifadesini kullandi.

Türkmen'in ortagi Nazif Buga da ilk andan itibaren depremzedelerin yaralarini sarmak için ellerinden geleni yapmaya çalistiklarini belirterek, "Bir sanayici olarak elimizden gelen her seyi yapmaya karar verdik." dedi.

Murat Kaan Erdem ise depremin ikinci günü Adiyaman'in Gölbasi ilçesine dogru is makinesi ve su götürdüklerini anlatarak, söyle konustu:

"Deprem nedeniyle yolda çatlaklar, yol düsmeleri vardi. Ilk çatlaga düstügümüzde varacagimiz yere 100 kilometre kala ilk tekerimiz patladi. 70 kilometre kala da ikinci lastik patladi. Normalde bu aracin oraya gitme sansi yoktu. Rabbimin izniyle yardimlari saatinde yerine ulastirmis olduk. Bu isi yapanlar normal sartlarda böyle bir durumda hem canina hem malina kiyamaz. Ilk lastik patladiginda çaresine bakar. Çünkü arabanin üçüncü lastiginin patlamasi durumunda devrilme ihtimali de vardi. Orada böyle bir felaket yasanmisken milli suuru bulunan her Türk vatandasinin yapabilecegi seyleri yaptik. Çok güzel tepkiler aldik, bize destek olan herkese çok tesekkür ederiz."