Lider Galatasaray, Süper Lig'de yarin Konyaspor'a konuk olacakEmrah Oktay- MEDAS Konya Büyüksehir Stadyumu'nda yapilacak karsilasma saat 20.00'de baslayacak - Ligde en yakin rakibi Fenerbahçe'nin 1 maç fazlasiyla 9 puan önünde liderlik koltugunda oturan sari-kirmizililar, son 17 resmi maçini kazandi

Lider Galatasaray, Süper Lig'de yarin Konyaspor'a konuk olacakEmrah Oktay- MEDAS Konya Büyüksehir Stadyumu'nda yapilacak karsilasma saat 20.00'de baslayacak
- Ligde en yakin rakibi Fenerbahçe'nin 1 maç fazlasiyla 9 puan önünde liderlik koltugunda oturan sari-kirmizililar, son 17 resmi maçini kazandi

ISTANBUL (AA) - Spor Toto Süper Lig lideri Galatasaray, 26. hafta maçinda yarin deplasmanda Arabam.com Konyaspor ile karsilasacak.

MEDAS Konya Büyüksehir Stadyumu'nda yapilacak maç saat 20.00'de baslayacak.

Ligde geride kalan 24 müsabakada 19 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 yenilgi yasayan sari-kirmizili ekip, 60 puan topladi. Galatasaray, 26. haftaya en yakin takipçisi Fenerbahçe'nin 1 maç fazlasiyla 9 puan önünde lider girdi.

Konyaspor ise 24 müsabakada 7 galibiyet, 10 beraberlik ve 7 yenilgi ile 31 puan aldi. Yesil-beyazli takim, 26. hafta öncesinde 8. sirada yer buldu.

Iki takim arasinda ligin ilk yarisinda Istanbul'da yapilan maçi Galatasaray 2-1 kazanmisti.


- Galatasaray'da 3 kritik eksik


Sari-kirmizili ekipte 3 önemli futbolcu Arabam.com Konyaspor'a karsi forma giyemeyecek.

Galatasaray'da sakatligi bulunan Dries Mertens ve Fredrik Midtsjö ile sari kart cezalisi Victor Nelsson, yarinki karsilasmada takimlarindaki yerini alamayacak.

Istanbul temsilcisinde Kerem Aktürkoglu, Baris Alper Yilmaz ve Berkan Kutlu ise yarin sari kart görmeleri halinde, 27. haftadaki Adana Demirspor mücadelesi öncesi cezali duruma düsecek.


- Son 17 resmi maçi kazandi


Galatasaray, biri hükmen olmak üzere son 17 resmi maçindan galip ayrildi.

Teknik direktör Okan Buruk yönetiminde bilegi bükülemeyen sari-kirmizili ekip, 23 Ekim 2022'de 2-2 sona eren Corendon Alanyaspor maçindan sonra çiktigi tüm maçlari kazandi.

Ligde üst üste 14 maçini kazanan Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupasi'nda da çiktigi 3 mücadeleden galibiyetle ayrildi. Galatasaray, bu süreçteki hükmen galibiyetini ligin 24. haftasinda, depremler nedeniyle ligden çekilen Gaziantep FK'ye karsi aldi.

Sari-kirmizililar, aldigi 14 galibiyetle Süper Lig'de üst üste en fazla maç kazanan takim rekorunun yeni sahibi oldu.


- Gol yollari etkili, savunma geçit vermiyor


Galatasaray, Süper Lig'de en çok gol atan 2. takim olurken, kalesini en iyi savunan ekip olarak dikkati çekiyor.

Ligde 51 gol atan (3'ü hükmen) sari-kirmizili ekip, bu alanda 58 golle zirvede olan Fenerbahçe'nin 7 gol gerisinde 2. sirada yer aldi.

Söz konusu müsabakalarda 17 gol yiyen Galatasaray, ligdeki 19 takim arasinda kalesinde en az gol gören takim oldu.


- Deplasmanda kalesini gole kapatiyor


Sari-kirmizili takim, ligde deplasmanda yaptigi son 6 maçi kazanirken kalesinde sadece 1 gol gördü.

Ligde son maglubiyetini 15 Ekim 2022'de deplasmanda 2-1'lik skorla Yukatel Kayserispor karsisinda yasayan Galatasaray, sonrasindaki 18 resmi maçta 17 galibiyet, 1 beraberlik aldi.

Kayserispor mücadelesinden sonra dis sahada 6 maça çikan "Cimbom" tüm maçlardan galibiyetle ayrildi. Söz konusu süreçte 21 gol atan Galatasaray, kalesinde sadece 1 gole izin verdi.