IBB ile Üsküdar Belediyesi zabitalari arasinda platform gerginligiAlptekin Soykan,Hasan Hüseyin Kul

 IBB ile Üsküdar Belediyesi zabitalari arasinda platform gerginligiAlptekin Soykan,Hasan Hüseyin Kul

ISTANBUL (AA) - Istanbul Büyüksehir Belediyesi (IBB) ile Üsküdar Belediyesi zabita ekipleri arasinda ramazan etkinligi platformunun kurulacagi yer nedeniyle gerginlik yasandi.

IBB zabitalari, Üsküdar'daki Mimar Sinan Meydani'na konser, söylesi, tiyatro ve atölye çalismalari basta olmak üzere yemek ve el emegi stantlarindan olusan, ramazan etkinliklerinde kullanilacak konteynerleri tirlarla getirdi.

Üsküdar Belediyesi zabita ekipleri ise etkinlik için platform kurulmasi planlanan yerin hastane ve kütüphanenin yakininda oldugunu belirterek, bunun farkli bir yere kurulmasini istedi.

Bunun üzerine IBB ve Üsküdar Belediyesi zabita ekipleri arasinda kisa süreli gerginlik yasandi.

Vatandaslarin da müdahil oldugu gerginlik, polis ekiplerinin araya girmesiyle yatistirildi.

Her iki belediyenin zabita ekipleri ile polisin meydandaki bekleyisi sürüyor.

Üsküdar Belediye Baskani Hilmi Türkmen, sosyal medya hesabindan yaptigi açiklamada, "Siz niye böylesiniz niye? Hastane ve kütüphanenin önünde, 29 gün boyunca 10:00-02:00 arasinda 'konser' gibi etkinlikler yapilir mi? Gelin buraya degil, daha islek, genis ve uygun olan ana meydana, sahile kurun dedik, IBB ise zabitalarimiza saldirmayi seçti. Yine yalanlar söyleyecekler, inanmayin, gerçegi budur. Istanbul Büyüksehir Belediyesini, aliskanlik haline getirdigi bu zorbaliktan dolayi kiniyorum." ifadelerini kullandi.

IBB yetkilileri ise kendi yetki alanlarinda olan yerde ramazan etkinlikleri düzenlemek için platform kurmak istediklerini ancak Üsküdar Belediyesinin buna izin vermedigi öne sürdü.