Adiyaman'daki Çekirge Dagi'nda yarik ve yer kaymasi olustuCüneyt Çelik,Abdullah Söylemez- Tut ilçesine bagli Yaylimli köyünün güneyinde, deprem sonrasi yasanan toprak kaymasi nedeniyle yaya kullanimina kapanan bölge dronla görüntülendi - 76 yasindaki depremzede Bayram Tunç: - "Dagdan gelen sesi anlatmak mümkün degil, dozer, panzer sesi gibi degil, kiyamet kopuyor zannettik. Bu dag normaldi, deprem olunca fay hatti oradan geçmis, patlatmis"

Adiyaman'daki Çekirge Dagi'nda yarik ve yer kaymasi olustuCüneyt Çelik,Abdullah Söylemez- Tut ilçesine bagli Yaylimli köyünün güneyinde, deprem sonrasi yasanan toprak kaymasi nedeniyle yaya kullanimina kapanan bölge dronla görüntülendi
- 76 yasindaki depremzede Bayram Tunç:
- "Dagdan gelen sesi anlatmak mümkün degil, dozer, panzer sesi gibi degil, kiyamet kopuyor zannettik. Bu dag normaldi, deprem olunca fay hatti oradan geçmis, patlatmis"

ADIYAMAN (AA) - CÜNEYT ÇELIK/ABDULLAH SÖYLEMEZ - Adiyaman'in Tut ilçesindeki Çekirge Dagi'nda, fay hattinin geçtigi bölgelerde olusan yariklar ve yer kaymasi, depremin boyutunu gözler önüne seriyor.

Kahramanmaras'in Pazarcik ve Elbistan ilçelerinde 6 Subat'ta meydana gelen depremler, Adiyaman'da da can kayiplari ve hasara neden oldu.

Tut ilçesine bagli Yaylimli köyünün güneyinde bulunan Çekirge Dagi'nda da depremin etkisiyle yariklar olustu, bazi yerlerde ise toprak kaymasi yasandi. Deprem sonrasi toprak kaymasi ve sel nedeniyle yayalarin kullanimina kapanan bölge dronla görüntülendi.

Köy sakinleri, 6 Subat saat 04.17'de meydana gelen depremde dagdan gelen gürleme sesiyle uyandiklarini ifade etti.

Yaylimli köyünde yasayan 76 yasindaki depremzede Bayram Tunç, AA muhabirine, ilk defa böyle bir felaketle karsilastiklarini söyledi.

Deprem siddetinin çok fazla oldugunu ayakta durmakta bile güçlük çektiklerini ifade eden Tunç, "Büyüklerimiz böyle bir olayin yasanmadigini söyler, anlatirlardi. Deprem aninda kendimi disari attiktan sonra, karsidaki dagdan bir gürültü geldi, o sirada domuzlar, geyikler oradaki hayvanlarin bagrisma sesi geliyordu. Köydeki köpekler de korkularindan bos arazilere kaçtilar." dedi.

Tunç, yol ve kirsal kesimlerde yariklarin görüldügünü anlatarak, "Depremle birlikte dag yikilmaya basladi, köyde 'bu dag üstümüze gelecek, buradaki barajin önünü kapatip su altinda kalip bogulacagiz' dedik, o korku vardi. Dagdan gelen sesi anlatmak mümkün degil, dozer, panzer sesi gibi kiyamet kopuyor zannettik. Bu dag normaldi, deprem olunca fay hatti oradan geçmis, patlatmis." diye konustu.

Depremden sonra dagdan zaman zaman seslerin geldigini ve halen kaymanin devam ettigini anlatan Tunç, "Yollarda da yariklar olustu, bunlar hep depremden sonra oldu. Sel öncesinde köyden gençler gitti, yariklarin olustugu yerlerden 'tank geçer' diyorlar. Depremden sonra sesler geliyor, dag halen iniyor. Dagin eteklerinde de fistik bahçeleri vardi, oralara da sel vurdu, her yere tas geldi. Bu dagin adi Çekirge, buralarda Karadag derler, bu dag depremden sonra beyaza dönüstü, agardi." ifadelerini kullandi.