Sivas'ta barajlardaki doluluk yüzde 80'e ulastiSerhat Zafer- Vali Yilmaz Simsek: - "Insallah yagislarla birlikte bu hasat döneminde önemli bir rekolte bekliyoruz"

Sivas'ta barajlardaki doluluk yüzde 80'e ulastiSerhat Zafer- Vali Yilmaz Simsek:
- "Insallah yagislarla birlikte bu hasat döneminde önemli bir rekolte bekliyoruz"

SIVAS (AA) - Sivas Valisi Yilmaz Simsek, kentteki son yagislarla barajlardaki dolulugun yüzde 80'lere ulastigini belirtti.

Valilikten yapilan açiklamaya göre, Simsek, Tarim Isletmeleri Genel Müdürlügüne (TIGEM) bagli Ulas Tarim Isletmesinin tarim arazisinde incelemelerde bulundu.

Burada açiklama yapan Simsek, il genelinde kurak geçen kis mevsiminin ardindan nisan ayinda baslayan yagislarin çiftçinin yüzünü güldürdügünü aktardi.

Sivas'in Türkiye'nin en önemli tarim potansiyeline sahip illerden oldugunu vurgulayan Simsek, sunlari kaydetti:

"Ilimiz ekonomisi daha çok tarima dayali. Ülkemiz ekonomisine de ülkemiz tarimsal milli hasilasina da ciddi katki yapan bir il durumundayiz. Gerçekten ilimiz önemli bir tarim potansiyelini barindiriyor. Yaklasik 8 milyon dekarlik alanda tarim yapiliyor ve bunun yarisinda hububat ekimi gerçeklestiriliyor. Su anda da bu hububat tarim arazisinde incelemelerde bulunuyoruz. Son aylarda gelen yagislarla birlikte çiftçilerimizin yüzü gülmüs ve barajlarimizdaki doluluk da yüzde 80'leri buldu. Insallah bu yagislarla birlikte bu hasat döneminde önemli bir rekolte bekliyoruz. Insallah çiftçilerimizin bu hasat döneminde yüzü gülecek, onlar için daha bereketli bir yil olacak."

Vali Simsek'e ziyaretinde Il Tarim ve Orman Müdürü Seyit Yildiz ve Sivas Ziraat Odasi Baskani Haci Çetindag eslik etti.