SEDAS, elektrikte can ve mal güvenligi konusunda uyardiGökçe Topbas

SEDAS, elektrikte can ve mal güvenligi konusunda uyardiGökçe Topbas

ANKARA (AA) - Sakarya Elektrik Dagitim A.S (SEDAS), bölgede yasayan tüm vatandaslari elektrik enerjisinin emniyetli kullanimi konusunda uyardi.

Sirketten yapilan açiklamaya göre, SEDAS, elektrik enerjisinin emniyetli kullaniminin, can ve mal güvenliginin saglanmasi için önem gösterilmesi gereken bir konu olduguna dikkat çekti.

Elektrik direklerinde yer alan iletkenlere yaklasma mesafelerinin ihlal edilmemesi gerektigi vurgulanan açiklamada, su ifadelere yer verildi:

"Enerji kesintisinin gerekli oldugu bölgelerde, is kazalarindan kaçinarak can ve mal güvenligini saglamanin yani sira hem yasa geregi hem de çevre ve kamu güvenligi açisindan, ilgili sirketlerin SEDAS’a önceden haber vermesi ve planli kesinti önlemi alinmasi gerekmektedir. Insaat alanlarinda ya da ikamet edilen konutun çatisinda çalisirken EKAT Yönetmeligi'ne göre emniyet mesafesi uygun olan elektrik hattina temas edilmesi, balkonlardan hali silkeleme sirasinda, is makinesi ile insaata beton dökümü yapilirken dikkatsizlik sonucu iletkenlere temas edilmesi veya çocuklarimizin elektrik direklerine tirmanmasi gibi durumlarda da can ve mal kayiplari yasanmaktadir. Bu nedenle is güvenligi kurallarina dikkat ederek çalismalarin yapilmasi, sebeke yakininda yapilan çalismalarda da mutlaka sebekeye temas etmeyecek sekilde güvenli mesafede bulunulmasi hayati önem tasimaktadir. Güvenlik mesafesi belirlenirken enerji nakil hatti tellerinin rüzgârda saliniminin da hesaba katilmasi, enerji nakil hatlarina yeterli güvenlik mesafesi birakilamiyorsa hattin akiminin kesilmesi için SEDAS'tan onay ve izinler alinmasi gerekmektedir."