Zonguldak Devrek Belediyesinde usulsüzlük iddiasina iliskin 2 çalisan gözaltina alindiGökhan Yilmaz

Zonguldak Devrek Belediyesinde usulsüzlük iddiasina iliskin 2 çalisan gözaltina alindiGökhan Yilmaz

ZONGULDAK (AA) - Zonguldak'in Devrek ilçe belediyesinde tahsilat makbuzlarinda usulsüzlük yaparak kurumu zarara ugrattigi ileri sürülen 2 çalisanin gözaltina alindigi bildirildi.

Belediyeden yapilan açiklamada, belediyeye bagli sirkette çalisan S.G. ve U.K'nin, pazaryeri esnafina kestikleri tahsilat makbuzlarinin az bir miktarini belediye hesabina yatirdigi belirtildi.

Geri kalan meblagin hesaba aktarilmadiginin anlasildigi kaydedilen açiklamada, Kaymakamlik ekibinin rutin mali denetimi sirasinda söz konusu personelin eksik evrak verdigini fark eden mali hizmetler müdürünün olayi Belediye Baskani Çetin Bozkurt'a bildirdigi anlatildi.

Gelisme üzerine Bozkurt'un, S.G. ve U.K'ye görevden el çektirdigine deginilen açiklamada, "Konunun incelenmesi için belediye bünyesinde komisyon kuran Baskan Bozkurt, Kaymakamligin denetim ekibine de bilgi vererek iki personel hakkinda savciliga suç duyurusunda bulundu." ifadesi kullanildi.

Açiklamada görüslerine yer verilen Bozkurt, olayi raporlayip ilgili makama bildirdikten sonra savciliga bizzat suç duyurusunda bulundugunu belirterek, sunlari kaydetti:

"Su an için rakam telaffuz etmek dogru degil. Sorusturmamiz devam ediyor. Hem belediye hem Kaymakamlik bünyesinde ekipler tüm islemleri inceliyor. Hazirladigimiz rapor dogrultusunda emniyet iki kisiyi de gözaltina aldi. Bu kisileri sikayet eden benim. Belediyemiz zarara ugratilmistir. Adli sorusturma sonucunda gereken yapilacaktir."