Kütahya Kalesi’nin yenilenen kapisi ile restore edilen Kültür Yolu hizmete sunulduRamazan Dogan

Kütahya Kalesi’nin yenilenen kapisi ile restore edilen Kültür Yolu hizmete sunulduRamazan Dogan

KÜTAHYA (AA) - Tarihi Kütahya Kalesi'ne yaya ulasiminin saglanmasi için restore edilen Kültür Yolu ve yenilenen kapisi törenle açildi.

Tarihi kalenin kapisi ve beden duvari, "Kütahya Kalesi ve Ulu Cami Arkasi Kültür Yolu Projesi" kapsaminda, Il Özel Idaresi ve Kütahya Belediyesince yenilenirken Kültür Yolu'nun da 240 metrelik kismi restore edildi.

Kütahya Belediye Baskani Alim Isik, törende yaptigi konusmada, Kütahya Kalesi’nin kentin önemli miras ve simgelerinden oldugunu söyledi.

Bu yapinin, 72 burcuyla Türkiye’nin ikinci büyük kalesi oldugunu belirten Isik, sunlari kaydetti:

"Atalarimizin birçok eser biraktigi Kütahyamiz, birçok medeniyete ev sahipligi yapmasi nedeniyle 'kadim sehir' ünvanini çoktan hak etmis ve bugün Türkiye’de ve dünyada kadim sehirler arasinda yerini bulmustur. Bu sehri imar ve ihya etmek her kula nasip olmuyor. Çünkü bu eserleri yasatmak ve gelecek nesillere aktarmak nasip, emek ve gayret isidir. Bu yolun en büyük özelligi, ecdat yadigari tarihi Ulu Camimizin arkasindan baslayarak kaleye yaya olarak ulasabilmenin bir kismini olusturmasidir."

Isik, yaklasik 240 metrelik yolun restorasyonunun tamamlandigini, 300 metresini ise kale içinden baslayarak yapacaklarini aktardi.

Katilimcilar, açilisin ardindan Kültür Yolu’ndan kale içine kadar yürüyüs yapti.